Artikelen over Weetjes - Smulderstextiel.nl Blog

Weetjes

Reizen met je eigen kussen

De voordelen van reizen met je eigen kussen

Ga jij deze zomer op vakantie? Veel mensen vinden het lastig om te slapen in een onbekende omgeving, terwijl vakantie juist bedoeld is om heerlijk te ontspannen en bij te komen. Ontdek hier waarom het helemaal niet zo’n gek idee is om je eigen kussen mee te nemen op vakantie.

Lees verder
Marc Opolo Senja dekbedovertrek

Binding, schering en inslag… alle geheimen van het weven onthuld

Weven is zo oud als de wereld. Al sinds de IJstijd weeft de mens lappen stof om zich te beschermen tegen de elementen en de kou. Van vlas en brandnetels tot katoen en zijde. De verschillende weeftechnieken en materialen hebben zich sindsdien in rap tempo ontwikkeld, zodat we nu kunnen slapen onder de allerzachtste en mooiste dekbedovertrekken. Nieuwsgierig naar hoe die stoffen worden gemaakt? Ontdek hier alles over schering en inslag, binding en andere geheimen van dit eeuwenoude ambacht!

Lees verder
Knuffel je Kat Dag dekbedovertrek

Verwen je kat op Knuffel je Kat Dag!

Is jouw kat een echte knuffelaar? Dat komt dan heel goed uit, want vandaag is het Knuffel je Kat Dag! Een dag waarop je jouw trouwe viervoeter kunt vertroetelen met extra liefde. Speciaal voor deze mooie gelegenheid vertellen we je in ons blog 10 leuke kattenweetjes. Hoeveel ken jij er al?

Lees verder

Welk hoeslaken kies je voor de zomer?

Hoewel het wisselvallige weer het nog niet helemaal laat doorschemeren, komt de zomer er toch echt aan. En dat betekent: hogere temperaturen. Heb jij het snel warm in bed? Dan kan het kiezen van het juiste materiaal hoeslaken een groot verschil maken. Ben je benieuwd welk hoeslaken jij het beste kunt kiezen voor de zomer?

Lees verder
Dag van de slaap

Dag van de Slaap: een fijn kussen voor elke slaaphouding

Ben jij wel toe aan wat extra slaap? Dan komt dat heel goed uit, want vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag van de Slaap! Een dag waarop we extra veel aandacht hebben voor slapen en alles wat hiermee te maken heeft. Dit is het perfecte moment om jezelf nog eens lekker om te draaien in bed. In onze blog lees je bovendien welk hoofdkussen het beste bij jouw slaaphouding past.

Lees verder
Je bed opmaken

Snel je bed opmaken: zo doe je dat!

’s Avonds lekker wegkruipen onder fris en schoon beddengoed is een heerlijk gevoel. Maar voor het zover is, moet je helaas toch echt eerst even je bed opmaken. Voor veel mensen niet hun favoriete taakje! Gelukkig bestaan er een aantal methoden waarmee je jouw overtrek weer snel op zijn plaats brengt. Maak in onze blog kennis met de vier bekendste en ontdek welke het beste bij jou past.

Lees verder

Slaap beter in 2024: slaapgewoontes voor het nieuwe jaar!

Wil je jezelf een geweldig cadeau geven in het nieuwe jaar? Terwijl we het nieuwe jaar verwelkomen, is het een uitstekend moment om na te denken over hoe we beter kunnen slapen. Ontdek met onze handige tips hoe subtiele veranderingen in je slaapgewoontes een groot verschil kunnen maken. Maak van beter slapen jouw ultieme nieuwjaarsresolutie!

Lees verder

Waswijsheid: alles wat je moet weten over wassymbolen

Wil je optimaal van je beddengoed blijven genieten? Dan is het extra belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier moet wassen. Die kleine pictogrammen op het waslabel van je beddengoed bevatten namelijk belangrijke informatie over de juiste behandeling, en het volgen ervan kan ervoor zorgen dat jouw favoriete beddengoed een stuk langer meegaat. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

Lees verder
Is buikslapen slecht?

Het slaapdilemma: is buikslapen echt zo slecht?

Een onderwerp dat vaak onder de loep wordt genomen, is buikslapen. Je hebt vast wel eens gehoord dat slapen op je buik slecht voor je is. Maar is buikslapen echt zo slecht als sommige mensen beweren? Laten we eens dieper graven om te kijken of deze beruchte slaaphouding echt zo “slecht” is als men beweert.

Lees verder