Artikelen over Weetjes - Smulderstextiel.nl Blog

Weetjes

Dag van de slaap

Dag van de Slaap: een fijn kussen voor elke slaaphouding

Ben jij wel toe aan wat extra slaap? Dan komt dat heel goed uit, want vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag van de Slaap! Een dag waarop we extra veel aandacht hebben voor slapen en alles wat hiermee te maken heeft. Dit is het perfecte moment om jezelf nog eens lekker om te draaien in bed. In onze blog lees je bovendien welk hoofdkussen het beste bij jouw slaaphouding past.

Lees verder
Je bed opmaken

Snel je bed opmaken: zo doe je dat!

’s Avonds lekker wegkruipen onder fris en schoon beddengoed is een heerlijk gevoel. Maar voor het zover is, moet je helaas toch echt eerst even je bed opmaken. Voor veel mensen niet hun favoriete taakje! Gelukkig bestaan er een aantal methoden waarmee je jouw overtrek weer snel op zijn plaats brengt. Maak in onze blog kennis met de vier bekendste en ontdek welke het beste bij jou past.

Lees verder

Slaap beter in 2024: slaapgewoontes voor het nieuwe jaar!

Wil je jezelf een geweldig cadeau geven in het nieuwe jaar? Terwijl we het nieuwe jaar verwelkomen, is het een uitstekend moment om na te denken over hoe we beter kunnen slapen. Ontdek met onze handige tips hoe subtiele veranderingen in je slaapgewoontes een groot verschil kunnen maken. Maak van beter slapen jouw ultieme nieuwjaarsresolutie!

Lees verder

Waswijsheid: alles wat je moet weten over wassymbolen

Wil je optimaal van je beddengoed blijven genieten? Dan is het extra belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier moet wassen. Die kleine pictogrammen op het waslabel van je beddengoed bevatten namelijk belangrijke informatie over de juiste behandeling, en het volgen ervan kan ervoor zorgen dat jouw favoriete beddengoed een stuk langer meegaat. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

Lees verder
Is buikslapen slecht?

Het slaapdilemma: is buikslapen echt zo slecht?

Een onderwerp dat vaak onder de loep wordt genomen, is buikslapen. Je hebt vast wel eens gehoord dat slapen op je buik slecht voor je is. Maar is buikslapen echt zo slecht als sommige mensen beweren? Laten we eens dieper graven om te kijken of deze beruchte slaaphouding echt zo “slecht” is als men beweert.

Lees verder

De stille bedreiging: alles wat je moet weten over bedwantsen

We hebben het vast allemaal in het nieuws voorbij zien komen. Parijs, de stad van liefde en kunst, heeft helaas te maken met een toenemende zorg: bedwantsen. Hotels, appartementen en zelfs de metro ontkomen niet aan de plaag van deze kleine bloedzuigers. Ontdek hoe het juiste beddengoed kan bijdragen aan het voorkomen van deze ongewenste gasten. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijdens een romantische nacht in Parijs nu zin in ongewenste bedpartners?

Lees verder
Goed slapen

Beter slapen? Ontdek deze slaapmiddeltjes van moeder natuur

Goed slapen is heel belangrijk. Je voelt je overdag fitter, vrolijker én je geheugen gaat er sterk op vooruit. Bovendien heeft slaap een positieve invloed op je gezondheid. Maar wist je dat ook sommige etenswaren je slaapkwaliteit verbeteren? Zo kom je nog gemakkelijker aan de benodigde hoeveelheid slaap. Bekijk onze blog en ontdek de top 5 voedingsmiddelen voor een heerlijke nachtrust!

Lees verder
Walra vintage cotton dekbedovertrek jade

Hoe kan ik mijn slaapkamer zen maken met Feng Shui?

Je slaapkamer is één van de plekken in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Zo is de slaapkamer een ruimte van ontspanning, rust en liefde. We leven in een snelle tijd, waarin we veel van onszelf vragen en verwachten. Eén ding staat dus vast: onze slaapkamer moet een oase van rust zijn om ontspannen te kunnen slapen. Kan jouw slaapkamer wel een frisse wind gebruiken? Overweeg dan eens om je slaapkamer Feng Shui te maken. Om zo de geest en ogen welverdiende rust te gunnen.

Maar wat houdt Feng Shui eigenlijk precies in? En hoe kunnen we deze eeuwenoude wijsheid ook zonder een enkeltje naar China in de slaapkamer krijgen?

Lees verder
Dons

Wat zijn de voordelen van een donzen hoofdkussen?

Heerlijk slapen en uitgerust wakker worden, dat wil toch iedereen? Om het hele jaar rond te genieten van een goede en gezonde nachtrust is een donzen hoofdkussen zeker geen overbodige luxe. Licht, luchtig en ongelofelijk zacht! Maar wat is dons eigenlijk precies en wat maakt het zo geschikt als vulling? In deze blog lees je alles over de eigenschappen en voordelen van dit puur natuurlijke kwaliteitsmateriaal.

Lees verder