Waswijsheid: alles wat je moet weten over wassymbolen

Waswijsheid: alles wat je moet weten over wassymbolen

Wil je optimaal van je beddengoed blijven genieten? Dan is het extra belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier moet wassen. Die kleine pictogrammen op het waslabel van je beddengoed bevatten namelijk belangrijke informatie over de juiste behandeling, en het volgen ervan kan ervoor zorgen dat jouw favoriete beddengoed een stuk langer meegaat. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

De symbolen op het waslabel hebben elk hun eigen betekenis. Het negeren ervan kan resulteren in krimpen of verkleuren van je beddengoed. Daarom willen we graag de veelvoorkomende wassymbolen voor beddengoed toelichten:

1. Wassen

Het meest bekende wassymbool is wellicht de klassieke wastobbe. Dit icoon geeft aan hoe je je beddengoed moet wassen. Het getal in de tobbe vertelt je de maximale temperatuur waarop je het beddengoed kunt wassen. Bijvoorbeeld, een wastobbe met ‘60’ betekent dat je het beddengoed op maximaal 60°C mag wassen.

Tip! Zelfs als jouw beddengoed op 60°C of hoger mag worden gewassen, raden we aan om te kiezen voor 30°C of 40°C. Niet alleen duurzamer, maar vaak ook een stuk beter voor je beddengoed.

2. Strijken

Een strijkijzersymbool vertelt je of je beddengoed gestreken kan worden en op welke temperatuur. Eén stip in het symbool betekent dat je voorzichtig moet zijn, terwijl twee of drie stippen aangeven dat je veilig kunt strijken op hogere temperaturen.

Geen zin of tijd om beddengoed te strijken? We hebben ook beddengoed dat (bijna) niet gestreken hoeft te worden. Lees hier meer over in onze blog. Handig, toch?

3. Bleken

Een driehoekig symbool duidt op bleekmiddel. Bleekmiddel is te vinden in sommige wasmiddelen en vlekverwijderaars. Een leeg symbool betekent dat bleken is toegestaan, terwijl een symbool met strepen aangeeft dat je voorzichtig moet zijn met bleekmiddel. Een driehoekig symbool met kruis betekent dat bleken niet wordt aanbevolen.

4. Drogen

Het droogsymbool, vaak afgebeeld als een vierkant, informeert je over de mogelijkheid om het beddengoed in de droger te doen en op welke temperatuur. Een cirkel in het vierkant betekent dat machinaal drogen is toegestaan, terwijl een kruis aangeeft dat de droger vermeden moet worden. Het aantal stippen binnenin geeft de intensiteit aan.

5. Professionele reiniging

Wanneer je het symbool voor professionele reiniging op het waslabel van je favoriete beddengoed aantreft, is de boodschap duidelijk: “Laat de reiniging over aan een professionele stomerij”. Om de kwaliteit van jouw beddengoed te garanderen, kun je het beter niet zelf proberen te wassen. Hierdoor blijven de kleuren behouden, wordt de structuur van de stof niet aangetast, en blijft jouw beddengoed in optimale conditie.

 

Kom je een wassymbool tegen dat je niet begrijpt of twijfel je over de juiste aanpak? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd klaar om je verder te helpen!

Met deze uitleg wordt elke wasdag een succes en blijft je beddengoed stralen. Zo geniet je extra lang van je favoriete beddengoed!

Vorig artikel
Kerstcadeau tips
Volgend artikel
Day Dream Mary dekbedovertrek