Lekker slapen op vakantie

Lekker slapen op vakantie

Slapen op vakantie

Nu er groen licht is gegeven voor vakantie in eigen land en binnen Europa, kan de zomer echt beginnen. Heerlijk een weekje of twee weg om volledig tot rust te komen, dat kunnen veel mensen goed gebruiken. Aangekomen op de plek van bestemming duik je misschien wel direct in bed om je ogen dicht te doen. Hoe zorg je ervoor dat je lekker slaapt op vakantie?

Ontspannen

Een vakantie is de ideale manier om even nergens aan te hoeven denken en heerlijk uit te rusten. Om je vakantie goed te beginnen is het belangrijk dat de voorbereiding niet gepaard gaat met te veel stress. Als eerste zorg je dat je je werk goed hebt afgesloten, zodat je daar eenmaal op vakantie niet meer aan hoeft te denken. Ook het tijdig inpakken van de koffers scheelt veel stress. Maak een lijstje met hetgeen wat je wil meenemen en streep het af.  Door het op tijd pakken van de koffers is de kans ook een stuk kleiner dat je iets vergeet. Bewaar dit klusje daarom niet tot het laatste moment.

Planning vakantie

Dit onderwerp haakt in op het vorige punt: ontspanning. Op vakantie wil je uiteraard graag van alles doen; wandelen, sightseeing, lekker eten en drinken en alles wat je je maar kunt bedenken. Natuurlijk wil je er het beste van maken. Maar zorg ervoor dat je geen strakke planning maakt van tevoren, dit zorgt snel voor stress. Zet een paar dingen op een rij die je sowieso wil doen, maar zorg dat je niet iedere minuut uitgestippeld hebt. Op deze manier is er genoeg tijd voor spontane tripjes en andere activiteiten. Of voor luieren op het strand of in de hangmat! 😉

Slapen op vakantie

Behoud je slaapritme

We bedoelen hier niet mee dat je je wekker om half zeven ’s ochtends moet zetten, maar een slaapritme is goed voor ons lichaam. Ook voor de kwaliteit van onze slaap is een vast ritme belangrijk. Probeer in de avonden rond dezelfde tijd naar bed te gaan zodat je ’s ochtends weer fris en fruitig op staat. Zo kun je de hele dag genieten van jouw vakantiebestemming. Op vakantie met kinderen? Voor hen is een slaapritme ook op vakantie belangrijk, lees onze blog over slaaptips voor kinderen op vakantie.

Comfortabel beddengoed

De meeste mensen slapen het best als ze thuis in hun eigen bed liggen. Dit is natuurlijk ook het lekkerst, maar dat is lastig mee te nemen in je koffer 😉 Neem daarom bijvoorbeeld je eigen hoofdkussen mee op vakantie voor ’s nachts. Wil je echt niks missen van het comfort van je eigen bed, neem dan ook je eigen dekbed mee! Zo slaap je op vakantie net zo lekker als thuis.

Slaap comfortabel op vakantie met je eigen beddengoed!
Slaap comfortabel op vakantie met je eigen beddengoed
Bekijk hier ons assortiment hoofdkussens Bekijk hier ons assortiment dekbedden

Storende omgeving

Je nachtrust kan ook beïnvloed worden door je omgeving. Op vakantie weet je van te voren misschien niet waar je rekening mee moet houden, maar een aantal dingen komen vaak voor. Pak daarom de volgende items uit voorzorg maar in:

Klamboe: Heb jij vooral last van het nachtelijke leven op vakantie? De muggen en andere insecten die om je heen zoemen? Met een klamboe houd je deze beestjes buiten je bed en wordt je ’s nachts niet lek geprikt. Muggen houden niet van citroengeur, daarom is een citronella armband ook erg handig.

Slaapmasker: Slaap jij het liefste in een donkere kamer, maar wordt je toch iedere ochtend wakker als de zon opkomt? Neem een slaapmasker mee op vakantie dat ervoor zorgt dat je niet van het licht wakker wordt.

Oordoppen: Zijn je buren luidruchtig of lig je wakker van andere geluiden in de buurt? Dan zijn oordoppen jouw beste vriend. Hiermee heb je geen last van de omgeving en geniet je van een heerlijke nachtrust.

Hoe zorg jij er voor dat je op vakantie goed slaapt?

Vorig artikel
Byrklund-trendy-dekbedovertrekken-voordelige-prijs-scandinavisch
Volgend artikel
Good Morning Summer dekbedovertrek