De lente is begonnen, de zomertijd gaat in

De lente is begonnen, de zomertijd gaat in

Zomertijd

De afgelopen weken zag het er nog niet naar uit, maar de lente is toch echt van start gegaan. Temperaturen onder het vriespunt en een gure wind zorgden ervoor dat het nog niet echt zo aanvoelde. Toch zijn de eerste tekenen al te herkennen: de hyacinten en narcissen staan in bloei en de bomen lopen weer uit. Ook is het ‘s avonds steeds wat langer licht. Dit weekend gaat de zomertijd weer in waardoor de dagen alleen maar langer worden. Kijk jij ook zo uit naar het voorjaar?

Lente

De lente start volgens het KNMI op 1 maart. De astronomische lente begint echter pas op 20 maart wanneer de dag en de nacht ongeveer even lang zijn. Vanaf dan wordt het steeds langer licht. De lente eindigt op 21 juni, de langste dag van het jaar, wanneer de zon het hoogst aan de hemel staat.

Na de donkere en koude dagen zien veel mensen vaak al uit naar het voorjaar. Want in het voorjaar komt de natuur weer tot leven. De bloemen gaan bloeien, de zon gaat meer en langer schijnen en er worden veel jonge dieren geboren.

Fris en fruitig ontwaken

Zomertijd

Aankomend weekend, het laatste weekend van maart, gaat de zomertijd weer in. Dit betekent dat de klok een uurtje vooruit gaat waardoor we een uur minder kunnen slapen. De zomertijd is ooit ingevoerd zodat de periode van licht beter overeenkomt met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. Als we de tijd niet zouden aanpassen zou het midden in de zomer al om kwart over 4 licht zijn.

Ondanks dat velen dit uur minder slapen niet zo leuk vinden zitten er ook voordelen aan de zomertijd. Hieronder hebben we ze voor je opgesomd:

  • ’s avonds langer licht waardoor je ook na het (thuis)werken nog lekker buiten kunt zijn
  • meer daglicht zorgt voor meer energie en een betere concentratie
  • de zon schijnt vaker en de temperaturen stijgen langzaam
  • planten en bomen komen in bloei wat de natuur omtovert in een kleurrijk paradijs
  • dieren komen uit hun winterslaap en beginnen zich te nestelen

Valt het je toch zwaar dat de klok ineens een uur vooruit gaat? Ga dan zaterdagavond wat eerder naar bed en kruip ook zondagavond lekker vroeg onder de wol om zo het uurtje minder slaap te compenseren. Kun je niet slapen omdat het nog zo licht is? Zorg dan dat je het goed donker maakt op de slaapkamer met bijvoorbeeld verduisterende gordijnen. Of kruip gewoon heel diep onder je dekbed.

Voorjaarsschoonmaak

De lente gaat vaak ook gepaard met de grote voorjaarsschoonmaak. Voor veel mensen staat de lente toch symbool voor een frisse, nieuwe start. Lekker alles opruimen en schoonmaken na die donkere, koude dagen. Bij dieren zie je hetzelfde met hun vacht. Ze verruilen hun dikke wintervacht voor een nieuwe zomervacht.

In de slaapkamer wordt het zachtjes aan ook weer tijd om het zomerdekbed uit de kast te halen. En daarnaast een perfect moment om jezelf te verwennen met één van de dekbedovertrekken uit de nieuwe collectie. Kies voor een vrolijk gekleurd overtrek of breng een stukje natuur in huis met een bloemendessin of natuurprint. Met meer dan 400 nieuwe overtrekken zit er zeker iets bij waarmee je het lentegevoel in huis brengt!

Heb jij al iets leuks gezien in de nieuwe collectie? 

Vorig artikel
Beter slapen met basis bedlinnen van Cinderella - hoeslaken molton en kussensloop
Volgend artikel
Hoofdkussen wassen in 2 stappen