In 2 stappen een schoon en fris hoofdkussen

In 2 stappen een schoon en fris hoofdkussen

Hoofdkussen wassen in 2 stappen

Naast je bed verschonen is het ook aan te raden eens in de twee maanden het hoofdkussen te wassen. Waarom? Nou, omdat een gemiddeld ongewassen kussen maar liefst 16 verschillende soorten schimmels bevat! En dan hebben we het nog niet over al het zweet, huisstofmijt en dode huidcellen. Met deze twee eenvoudige stappen slaap je binnen een mum van tijd weer op een schoon en fris kussen.

Stap 1 – Je hoofdkussen wassen

Wanneer je een dons, wollen of synthetisch hoofdkussen hebt, dan hop: in de wasmachine ermee. Ook een schuim kussen kun je in de wasmachine gooien, maar check dan altijd nog even goed het waslabel. Haal het hoofdkussen voordat je het gaat wassen uit de kussensloop en kussenbeschermer. Gebruik een heerlijk zacht wasmiddel dat geschikt is voor wol en stel de wasmachine in op 60 graden. Na het eerste wasprogramma zet je de wasmachine nog een keer op spoelen, zo weet je zeker dat al het wasmiddel uit het kussen is gespoeld. Doe dit ook met het centrifugeren. Twee keer verwijdert meer water dan één. Overigens was je het beste altijd minimaal 2 en maximaal 3 kussens.

Stap 2 – Je hoofdkussen drogen

Na de twee wasjes en centrifuge gooi je de kussens simpelweg in de droger. Silvana hoofdkussens adviseert om dit direct te doen, zodat de vulling op deze manier goed en snel droogt. Alleen hoofdkussens van schuim droog je beter aan een waslijn, omdat het materiaal anders kan smelten. Stel je droger in op de laagste stand of wol programma en laat maar drogen. Voor een lekker opgeklopt hoofdkussen doe je twee tennisballen in sokken erbij. Kijk elke 30 minuten in de droger of de kussens goed en gelijkmatig drogen.

Eenmaal uit de droger voelt je hoofdkussen weer aan als nieuw!

Tip: om jouw hoofdkussen nog langer fris en schoon te houden adviseren wij om een beschermende molton kussensloop of kussenbeschermer te gebruiken.

Bewaren

Vorig artikel
Zomertijd
Volgend artikel
Essenza GIULIA dekbedovertrek