Deze 10 slaapkamerplanten helpen je beter te slapen

Deze 10 slaapkamerplanten helpen je beter te slapen

Slaapkamerplanten die slaap bevorderen

Ben jij ook zo dol op planten? Dan hebben wij goed nieuws voor je: planten zijn namelijk ideaal voor in de slaapkamer. Je slaapt er zelfs beter door! Benieuwd welke slaapkamerplanten je nu het beste vlakbij je bed kunt zetten? Wij hebben dé perfecte planten gevonden voor in de slaapkamer.

Welke planten bevorderen je slaap?

Wist je dat de meeste slaapproblemen ontstaan door stress en onrust? Anderzijds kan een slechte luchtkwaliteit een diepe nachtrust in de weg zitten. Gelukkig zijn er een heleboel planten voor in de slaapkamer die je helpen te ontspannen en de lucht zuiveren. Of dat echt helpt? Ja! Zelfs NASA heeft bevestigd dat planten in de slaapkamer een positief effect hebben op jouw nachtrust.

Voordelen van planten in de slaapkamer

Bijna een op de drie mensen slaapt uur 6 of korter. Dat is natuurlijk veel te weinig. Gelukkig bevatten slaapkamerplanten diverse voordelen waardoor ze een positieve invloed kunnen hebben op je nachtrust. Planten in de slaapkamer zorgen voor:

  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Kalmerend en verfrissend effect op je gemoedstoestand
  • Fijne geur
  • Vermindering van hoofdpijnklachten
  • Voorkomen van verkoudheid
  • Betere nachtrust

Wij hebben de tien beste slaapkamerplanten op een rijtje gezet:

Slaapkamerplant 1: Jasmijn

De eerste slaapkamerplant op het lijstje is jasmijn. Dit sierlijk struikje met heerlijk geurende witte bloemetjes staat bekend als rustgevend en kalmerend. De fijne geur van jasmijn helpt daardoor jou te ontspannen, zodat jij rustig in diepe slaap kunt vallen.

Slaapkamerplant 2: Aloë Vera

Deze stoere plant heeft twee pluspunten: het houdt de lucht in de slaapkamer schoon en is moeilijk kapot te krijgen. Vergeet jij dus nog weleens je plantjes water te geven? Dan kun je alsnog genieten van de dikke robuuste bladeren en een gezuiverde lucht.

Slaapkamerplant 3: Lavendel

De aromatherapeutische eigenschappen maken de lavendel een van de meest geschikte slaapkamerplanten. De geur van lavendel helpt je namelijk te ontspannen en je bloeddruk te verlagen. Hierdoor slaap jij beter en dieper. Ook in de kinderkamer is het een fijn plantje. Baby’s blijken namelijk minder te huilen met een lavendelplantje naast de wieg! Zet de lavendelplant wel op een lichte plek, want het is een echte zonaanbidder.

Slaapkamerplant 4: Lepelplant

Deze groene plant met wit vaantjes is er eentje om van te houden! Het is volgens de NASA Clean Air Studie niet alleen een knappe kamerplant, het filtert ook nog eens de lucht en zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis. Hierdoor helpt de lepelplant bij een droge lucht in huis en een betere nachtrust.

Slaapkamerplant 5: Ananasplant

De Ananas Bromelia staat bekend als de anti snurk plant! Volgens experts zouden de snurkklachten afnemen, wanneer je deze tropische plant in je slaapkamer zet. Dit komt doordat de plant juist ’s nachts zuurstof afgeeft en het enzym bromelaïne verspreidt. Dit enzym werkt ontstekingsremmend en de extra zuurstof zorgt voor een diepere slaap. Oké, het stopt het snurken misschien niet 100%, maar het helpt wel.

Slaapkamerplant 6: Valeriaan

De Valeriaan ruikt niet alleen heerlijk, hij schijnt ook te helpen tegen slapeloosheid. Niets voor niets wordt deze plant ook verwerkt in middelen tegen slapeloosheid. Bovendien schijnt Valeriaan tegen spanning en stress te helpen. Een ideale plant voor in je slaapkamer, toch? Houdt er wel rekening mee dat deze plant licht nodig heeft, zet hem dus in de vensterbank van je slaapkamerraam.

Slaapkamerplant 7: Sanseveria

Wie kent de Sanseveria niet? Eén van de populairste kamerplanten in huis. Deze plant zorgt voor een schone lucht in de slaapkamer en een verbeterde nachtrust. Maar wist je ook dat de plant bijdraagt aan een verbetering van je immuunsysteem en vermindering van hoofdpijnklachten? Bovendien heb je geen groene vingers nodig want de plant is ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Slaapkamerplant 8: Engelse klimop

Volgens de studie van NASA is het de beste plant voor de verbetering van de luchtkwaliteit in huis. Door deze eigenschap is de Engelse klimop met name interessant voor mensen met luchtwegproblemen. Een echte klassieker die in vele huishoudens voorkomt.

Slaapkamerplant 9: Gouden Pothos

Deze bijzondere plant met hartvormige bladeren is perfect voor in de slaapkamer. Hij is namelijk eenvoudig te verzorgen en doet het goed op donkere plaatsen. Naast zijn makkelijke onderhoud heeft de Gouden Pothos ook nog een goede eigenschap. Deze plant zuivert namelijk de lucht waardoor je heerlijk in slaap komt en blijft.

Slaapkamerplant 10: Gardenia

Heb jij erg last van slapeloosheid? Dan is de Gardenia misschien wel iets voor jou. Deze plant zou bijna hetzelfde effect hebben als kalium. Nou, als je dan nog niet onder zeil ligt..;) De Gardenia helpt naast slapeloosheid ook bij de vermindering van stress en angst. Enige minpunt is dat deze plant in de slaapkamer wat zorg en aandacht nodig heeft om zijn prachtige witte bloemen te behouden. Maar hé, goede slaap is goud waard!

Groen in de slaapkamer

Ben jij iemand die zelfs cactussen water vergeet te geven? Dan hebben wij een aantal oplossingen om toch de natuur in huis te halen. Alleen al het zien van de kleur groen werkt kalmerend. Je kunt dus ook altijd nog kiezen voor een mooi groen dekbedovertrek met botanische print. Die hoef je tenminste geen water te geven

Benieuwd naar andere hulpmiddelen uit de natuur om beter te slapen? Lees hier meer.

Vorig artikel
Papillon dekbedovertrekken: maak je slaapkamer lenteproof
Volgend artikel