Hydrofiele luiers, wat zijn dat eigenlijk?

Hydrofiele luiers, wat zijn dat eigenlijk?

Voor menig mama-to-be zijn hydrofiele luiers een raadsel.  Helemaal niet gek als je bedenkt dat het helemaal geen luiers zijn. De dunne, zachte doeken zijn wel superhandig en absoluut onmisbaar in je babyuitzet. Wil je meer weten over hydrofiele luiers? Wij vertellen het je graag.

Lees ook: 20 redenen waarom je hydrofiele luiers moet hebben! »

Wat zijn hydrofiele luiers?

Hydrofiel komt van het Griekse υδωρ (hudoor) = water en φιλος (filos) = vriend). Deze benaming is niet voor niets gekozen en beschrijft de enorm goede vochtabsorberende werking van hydrofiele luiers. Deze eigenschap maakt een hydrofiele doek ook zo ideaal in gebruik. De doeken absorberen veel en drogen snel op. Ook zijn de hydrofiele doeken dun, gemakkelijk mee te nemen, op 60 graden te wassen en gaan ze lang mee.

Waarom gebruik je hydrofiele luiers?

Je kan hydrofiele luiers, ofwel hydrofiele doeken, voor werkelijk alles gebruiken! Als slabbetje, ondergrond bij het verschonen, matrasbeschermer, zonnescherm en natuurlijk als handdoek om je baby mee af te drogen. Doordat de doeken dun zijn is het veel makkelijker tussen de teentjes en huidplooitjes van je baby te drogen dan als je een gewone handdoek gebruikt. Bovendien zijn ze veel zachter voor het tere babyhuidje. Kortom, een perfect kraamcadeau, waar je er nooit genoeg van hebt.

Hydrofiele luiers

Hoeveel hydrofiele luiers heb ik nodig?

Op de babyuitzetlijst wordt vaak geadviseerd om tussen de 6 a 12 hydrofiele luiers aan te schaffen. Maar geloof ons, het dubbele zal ook zeker handig zijn. Schaf ook diverse maten aan. De kleine versie is handig als handdoek en slab. De grote XXL lakens zijn weer handig als dekentje of om in de box te leggen als ondergrond. Trouwens ook om jezelf af te drogen is de grote versie super fijn!

Naast de hydrofiele doeken zijn er natuurlijk ook hydrofiele washandjes. Een stuk of zes van deze washandjes is zeker geen overbodige luxe. Ideaal om het gezichtje van een pasgeboren baby te wassen.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel