Zes onverwachte tips die je beter laten slapen

Zes onverwachte tips die je beter laten slapen

In slaap vallen is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je last hebt van stress of de warme temperaturen van de afgelopen dagen. Op onze blog staan al heel wat tips om je nachtrust te verbeteren, maar misschien helpen die niet of ben je op zoek naar nog meer tips om ’s nachts fijn te kunnen slapen. Lees dan eens deze onverwachte tips die je beter laten slapen, wie weet helpen deze wel!

1 – Laat extra beddengoed achterwege

Hoewel een mooie bedsprei of plaid wel heel mooi zijn voor je interieur, is er mee slapen misschien niet heel fijn. Met dat extra beddengoed kan je het ’s nachts snel te warm krijgen en hierdoor slaap je niet goed. Gelukkig is dat heel simpel op te lossen: kies voor een dekbedovertrek van katoen, want deze zijn vochtabsorberend en geven in de zomer een lichte verkoeling. Zonder extra plaid of bedsprei ben je ook al een heel eind!

2 – Sta vroeg op en beweeg!

Dat klinkt een beetje averechts, maar is wel heel goed! Alleen vroeg opstaan is (helaas) niet voldoende. Het is bewezen dat wanneer je ’s ochtends gaat sporten je bloeddruk omlaag gaat en hierdoor gedurende de nacht langer en dieper slaapt. Nu hoeft die workout niet meteen een uur te duren en als je om zeven uur ’s ochtends begint is het ook prima. Toch niet zo’n ochtendmens? Gedurende de rest van de dag kan sporten ook al helpen om ’s avonds beter in slaap te vallen.

3 – Comfort versus kwaliteit

Op welk soort kussen je het liefst slaapt, is heel persoonlijk. De een slaapt liever op een stevig kussen, terwijl de ander liever helemaal geen kussen gebruikt. Toch is het goed om te bekijken welk kussen past bij de houding waarin je slaapt. Een kussen moet namelijk niet alleen comfortabel liggen: het moet ook ondersteuning bieden tijdens het slapen. Meer weten over welke hoofdkussens er zijn en welke bij jouw slaaphouding past? Lees dan onze blog hierover eens, en vind jouw ideale hoofdkussen!

4 – Drink cafeïne

Dit is misschien wel de vreemdste tip uit dit rijtje. Cafeïne staat er juist om bekend dat je het niet moet drinken voordat je je bed in stapt, toch? Maar, als je het op de juiste manier gebruikt, dan kan het wel helpen om je ’s avonds sneller in slaap te laten vallen. Drink het bijvoorbeeld ’s middags, wanneer je moe bent en eigenlijk wel een powernap kan gebruiken. Drink dan eerst een kopje koffie of zwarte thee voordat je gaat slapen. De cafeïne gaat pas na een minuut of twintig werken en maakt je zo op tijd weer wakker. Zo heb je een fijn middagdutje gedaan, maar ook weer niet zo veel geslapen dat het je nachtrust verstoort.

5 – Laat naar bed

Je zou denken dat vroeg naar bed gaan een oplossing is als je lang wil slapen, maar dit is niet altijd het geval! Als je te vroeg naar bed gaat en niet kan slapen, ga je namelijk alleen maar liggen woelen en dat wil je ook niet. Bekijk eens hoeveel slaap je echt nodig hebt, of ga uit van het gemiddelde (tussen de zes en acht uur). Zet de wekker en reken het aantal uren dat je wil slapen terug. Zo weet je wanneer je moet gaan slapen. Ga dan wel een half uurtje eerder naar bed, dan heb je ook nog tijd om daadwerkelijk in slaap te vallen.

6 – Relax en ontspan

Misschien is vroeg opstaan en sporten (zie punt twee) niet helemaal jouw ding. Wie weet helpt deze tip dan wel! Zet de wekker eens een half uurtje eerder en begin je dag met een ontspannende yoga-sessie. Yoga zorgt ervoor dat je minder strest en zorgt voor rust in je hoofd. En het beste van deze tip: je hoeft er je bed niet eens voor uit!

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel