Het ideale strandlaken: tips & tricks

Het ideale strandlaken: tips & tricks

Dit weekend stijgen de temperaturen naar tropische hoogtes. En daar worden wij erg blij van, want dat betekent zon, zee en strand. Joepie! Ga je mee?

Hoe kies je het ideale strandlaken?

Natuurlijk vergeten wij onze strandlakens niet. Waar liggen we anders zo heerlijk op te zonnen? Heb jij nog een strandlaken nodig? Dan hebben wij nog wel een paar tips&tricks voor je om het ideale strandlaken te kiezen! Stel jezelf gewoon de volgende zeven vragen en vind hét ideale strandlaken binnen no-time!

1 – Hoe mooi is het strandlaken?

Laten we eerlijk zijn, we kijk allemaal allereerst naar het uiterlijk. Het oog wil immers ook wat. Dus scroll online gerust eens door alle plaatjes en kijk welk strandlaken je aandacht trekt.

2 – Hoe matcht het strandlaken?

Oké, het strandlaken is mooi, maar matcht het ook bij je bikini of badpak? Heb je bijvoorbeeld een rood badpak, dan moet je wellicht niet voor dat ene roze strandlaken gaan. Het veiligst zit je met een neutrale effen kleur, zoals grijs of zwart. Al zijn de gekleurde varianten wel een stuk vrolijker. Hmm, misschien is het beste om zwarte, grijze of witte badkleding te kopen, want dat past bij alle strandlakens! Ook weer opgelost :).

3 – Hoe zacht is het strandlaken?

Niet alleen het uiterlijk is belangrijk, maar ook het innerlijk. Let er daarom ook zeker even op waarvan het strandlaken gemaakt is. Wil jij een heerlijk zacht strandlaken? Kies dan voor zacht velours katoen. Soms kost dit iets meer, maar een strandlaken dat aanvoelt als schuurpapier is ook niets.

4 – Hoe snel droogt het strandlaken?

Een strandlaken gebruik je voor twee dingen: om op te liggen zonnen en om jezelf mee af te drogen. Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat het snel droogt. Anders lig je ook zo op een natte doek. Gelukkig zijn de meeste strandlakens gemaakt van katoen en katoen droogt snel. Badstof katoen absorbeert trouwens als de beste.

5 – Hoe groot is het strandlaken?

Zand tussen je tenen en zand in je haar? Nooit meer met een strandlaken dat groot genoeg is! Check dus ook zeker even de maat. De meeste strandlakens zijn 100×180 cm, maar je hebt ook extra grote van 100×200 cm en dat ligt vaak net wat lekkerder. Kinderen hebben weer niet zo’n groot strandlaken nodig en daarom heb je ook leuke kinderstrandlakens van 70×140 cm. Of wat dacht je van een trendy rond strandlaken?

6 – Hoe dik is het strandlaken?

Hoe dikker het strandlaken, hoe zachter. Of tenminste dat wordt er beweerd. Toch kan het zijn dat je veel liever een wat dunner strandlaken meeneemt. Want een dik strandlaken is ook zwaar en past amper in je strandtas. Een dun strandlaken, en al helemaal van die leuke hamamdoeken, zijn lekker compact om mee te nemen en super hip!

7 – Hoe duur is het strandlaken?

Gemiddeld kost een strandlaken tussen de 20 en 40 euro, maar je hebt ze ook van een tientje of boven de vijftig euro. Stiekem wil je dan natuurlijk gaan voor een goedkoop exemplaar, want dan hou je extra veel centjes over voor de vakantie. Toch is goedkoop vaak niet echt ‘goedkoop’, omdat het hoogstens twee of drie reisjes meegaat. Wil je extra lang genieten van een mooi en zacht strandlaken? Dan zit je toch vaak aan de iets duurdere varianten. Maar oh, wat zijn ze prachtig! Dus waarom ook niet :D.

Met deze handige vragen en antwoorden weet jij vast en zeker jouw ideale strandlaken te vinden! Laat de vakantievoorpret maar alvast beginnen en shop hier jouw nieuwe strandlaken.

online strandlakens shoppen

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel
HNL Uni Puntini - Luxe hotelgevoel