Duurzaam beddengoed van Beddinghouse

Duurzaam beddengoed van Beddinghouse

Beddinghouse Reuse dekbedovertrek

Beddinghouse is al jaren bezig om de productie van de prachtige beddengoedcollecties beetje bij beetje te verduurzamen. Het is een groeiend proces, waarin grote stappen genomen worden. Dit voorjaar heeft Beddinghouse haar collectie verrijkt met een heuse Care-lijn, een speciale collectie duurzaam beddengoed die op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Goed voor mens, milieu en werkelijk plaatjes voor in de slaapkamer!

Duurzame productie

Het verduurzamen van de gehele productielijn is een intensief project. Vooral omdat het overgrote deel van de productie ver over de grens plaatsvindt, maar ook omdat het veel zorg en organisatie kost om ieder onderdeel van de productieketen onder handen te nemen. Katoen is het meest gebruikte materiaal, terwijl de katoen-productie de grootste impact heeft op het milieu. Beddinghouse gaat daarom op drie gebieden duurzamer te werk:

Product
Binnen de Care collectie zijn vier nieuwe materiaalsoorten opgenomen: bamboe, lyocell, gerecycled katoen en organic cotton. Stuk voor stuk zijn het kwalitatief zeer goede stoffen met ieder zijn eigen hoogwaardige eigenschappen. Het mooie is dat de productie van deze vier materialen veel minder impact heeft op de natuur. Er is veel minder water nodig, ook is er sterk beperkt op het gebruik van chemicaliën en pesticiden. Daarnaast beschikt organic cotton over het welbekende GOTS keurmerk, een bewijs dat het materiaal op geheel duurzame en verantwoorde wijze tot stand is gekomen.

People
Beddinghouse wilt ook naast het produceren van beddengoed zich op een positieve wijze inzetten voor mens en milieu. Zo worden de fabrieken op zeer zorgvuldige wijze uitgekozen en ook meermaals bezocht. Tevens sponsort het concern verschillende goede doelen die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Packaging
Verpakkingsmateriaal is betreft milieuvervuiling een grote boosdoener, waardoor Beddinghouse zich ook hiervoor sterk wilt maken. De gehele Care collectie is verpakt in karton met FSC label. Wat betekent dat het gebruikte karton afkomstig is uit duurzaam tot stand gekomen bossen. Wanneer je een Beddinghouse dekbedovertrek bij ons bestelt, wordt deze vanzelfsprekend in gerecycled plastic óf FSC karton verpakt. Ook wij van Smulderstextiel dragen ons steentje bij aan een duurzamere verpakkingswijze.

Verantwoorde stoffen en producties

Binnen de innovatieve Care collectie van Beddinghouse zijn vier materiaalsoorten gebruikt voor een kleinschalige, maar mooie lijn duurzame dekbedovertrekken. Het zijn stuk voor stuk materiaalsoorten die op een welbewuste wijze tot stand gekomen zijn en beperktere schade toebrengen aan mensen en milieu.

Beddinghouse Lyocell dekbedovertrekken

Lyocell is een duurzame keuze, omdat het productieproces veel minder watergebruik, pesticiden en mest vergt. Lyocell, ook bekend onder de naam Tencel, wordt gemaakt van het houtpulp van de eucalyptusboom. Deze snel groeiende boom is een duurzamere optie dan katoenteelt. Daarnaast beschikt lyocell over antibacteriële eigenschappen, is het sterk vochtabsorberend en biedt het optimale warmteregulatie. Met name in combinatie met katoen-satijn is lyocell heerlijk zacht, soepel en uiterst comfortabel om onder te slapen.

Beddinghouse Recycled Cotton dekbedovertrekken

Recycling is natuurlijk ontzettend duurzaam en Beddinghouse heeft dit op zeer innovatieve wijze toegepast binnen de beddengoedcollectie. Dekbedovertrekken (deels) gemaakt van gerecycled katoen zijn een stuk duurzamer en wederom een stapje dichterbij een verantwoorde collectie. De Reuse dekbedovertrekken zijn gemaakt van gerecycled BCI katoen, waarbij er veel minder water, mest en pesticiden aan te pas komen. Daarnaast helpt het vanzelfsprekend ook de hoeveelheid afval terug te dringen. De vele voordelen maken een dekbedovertrek van recycled cotton een goede keuze!

Beddinghouse Organic Cotton dekbedovertrekken

De Beddinghouse Organic Basic dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Deze mooie effen dessins, gemaakt van biologisch katoen, zijn vrij van synthetische pesticiden en andere schadelijke stoffen. Ook het gebruik van water en energie is sterk beperkt binnen het productieproces. Het GOTS label verklaart de geheel duurzame wijze waarop het katoen is geteeld en geproduceerd. De strenge internationale wetgeving zorgt ervoor dat het materiaal op sociaal- en milieuvriendelijke wijze tot stand komt. Biologisch katoen staat bekend om de sterk ventilerende, vochtabsorberende eigenschappen. Daarnaast voelt het zachter, maar ook steviger aan dan reguliere katoen.

Beddinghouse Bamboo dekbedovertrekken

Dankzij de snelle, sterke groei van bamboeplanten en de antibacteriële eigenschappen is het groeien van bamboe een duurzamere optie. Tevens draagt bamboe bij aan een vruchtbare grond, heeft het geen pesticiden nodig én neemt het veel CO2 op. Bamboe is niet alleen verantwoorder om te telen, het biedt ook vele voordelen voor jou. Bamboestof is namelijk in combinatie met katoen-satijn heerlijk zacht en soepel. Het neemt uitstekend vocht op, tot wel 70% meer dan reguliere katoen! Daarnaast blijft het heerlijk lang fris en is een bamboe dekbedovertrek vrijwel voor ieder jaargetijde geschikt.

Heb jij al een duurzaam geproduceerd dekbedovertrek in huis? Lees ook meer over duurzaam katoen en verantwoord beddengoed

Vorig artikel
Seahorse-Pessinus-hammamdoek-Groen
Volgend artikel
2e dekbedovertrek voor de halve prijs