(H)eerlijk slapen met Smulderstextiel

(H)eerlijk slapen met Smulderstextiel

Duurzaam katoen

Verduurzamen is dit jaar wederom een onderwerp dat vrijwel dagelijks wordt aangesneden. Een duurzamere maatschappij is van groot belang en steeds meer bedrijfstakken gaan hier in mee. Vooral in deze periode, waarin we veel rondom huis verblijven, worden de effecten van een ‘schonere en duurzamere’ maatschappij sneller zichtbaar. Ook in de slaapkamer kun je op een eerlijkere manier genieten van een onbezorgde nachtrust. Hoe? Dat lees je hier!

Duurzaam beddengoed

Snel naar: GOTS beddengoedFairtrade beddengoed

Je kunt op vele manieren verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het verruilen van je auto voor de sportieve fiets. Ook het scheiden van afval en het kopen van duurzaam geteelde groenten behoren hiertoe. Wist je dat je ook steeds meer keuze hebt op het gebied van duurzaam beddengoed? Smulderstextiel heeft een ruim aanbod met merken die op ‘de goede weg’ zijn. De dekbedovertrekken, maar ook hoeslakens, plaids en spreien, zijn voorzien van verschillende keurmerken. Maar wat houdt een keurmerk precies in? Wij vertellen je hier graag meer over. Duurzaam beddengoed is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mens. Zo sta je iedere dag op met een glimlach!

Keurmerken duurzaam textiel

GOTS gecertificeerd

Binnen de vele keurmerken is GOTS een belangrijke standaard. Het GOTS keurmerk staat voor Global Organic Textile Standard en het wordt gegeven aan katoen dat op een verantwoorde, biologische wijze wordt geproduceerd. Synthetische bestrijdingsmiddelen zijn hierin ten strengste verboden, maar ook genetisch gemodificeerde planten en overmatige bewatering zijn uit den boze. Deze regelgeving draagt niet alleen bij aan een beter milieu, het zorgt ook voor sterkere katoenplanten en daardoor automatisch een betere kwaliteit katoen.

Verder houdt het GOTS keurmerk ook in dat de boeren en arbeiders in het verdere productieproces op een goede wijze worden behandeld en betaald. GOTS is goed voor mens en omgeving. Kayori is een duidelijk voorbeeld van een merk dat het GOTS keurmerk met trots draagt.

Fairtrade beddengoed

De bewuste consument kijkt bij voorkeur naar het Fairtrade – Max Havelaar keurmerk. Ook voor katoen geldt het label en binnen Smulderstextiel zien wij het Fairtrade aanbod groeien. Fairtrade zet zich in voor een eerlijke handel, maar ook duurzame productie en goede arbeidsomstandigheden. Katoenboeren lijden vaak onder de grote concurrentie, de lange handelsketens en fluctuerende prijzen. Zij leven hierdoor vaak in armoede en hebben een onzekere toekomst. Fairtrade zorgt dat boeren gaan samenwerken in coöperaties. Op deze manier ontstaat er ruimte om gezamenlijk te investeren. Daarnaast wordt de onderhandelingspositie versterkt en krijgen ze een betere prijs voor de oogst. Er geldt hierbij altijd een minimumprijs. De boeren kunnen hun gemaakte kosten daardoor dekken. Dit vangnet biedt zekerheid en mogelijkheden tot groei.

Ook dit keurmerk draagt Kayori met trots. Zij hebben een brede collectie met zowel dekbedovertrekken, hoeslakens en plaids. Een duurzame keuze maak je hierdoor met gemak.

Bekijk duurzame Kayori collectie

 

Ben jij ook geïnteresseerd in duurzaam beddengoed? Laat het ons weten!

Vorig artikel
In 3 stappen jouw nieuwe dekbedovertrek
Volgend artikel
langer-slapen-intelligentie