Kies in 3 stappen jouw nieuwe dekbedovertrek

Kies in 3 stappen jouw nieuwe dekbedovertrek

Bij Smulderstextiel krijgen wij de laatste tijd veel vragen. Hoe kies ik een nieuw dekbedovertrek? En waar moet ik op letten? Met keuze uit meer dan 2000 verschillende dessins is het natuurlijk ook lastig kiezen. Wij helpen je dan ook graag bij het uitzoeken van jouw perfecte beddengoed. Ontdek onze handige keuzehulp!

Honderden dekbedovertrekken

Als grootste beddengoedspecialist van Nederland heeft Smulderstextiel.nl een ruim assortiment aan dekbedovertrekken. Het brede aanbod bevat dekbedhoezen in talloze kleuren en elegante dessins. De overtrekken zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, van koel katoen tot warm flanel, en de maten lopen uiteen van volwassen- tot kinderbeddengoed. Je hebt keuze uit honderden verschillende dekbedovertrekken.

Om die keuze iets gemakkelijker te maken, kun je filteren op een aantal producteigenschappen. Een nieuw dekbedovertrek kiezen doe je nu eenvoudig in 3 stappen.  Zo vind je snel het dekbedovertrek dat bij jou past. Vandaag besteld, morgen op je bed!

Doorloop de 3 stappen >

1. Kies je maat

Allereerst kies je de maat dekbedovertrek die je nodig hebt. De kleinste maat is de 1-persoons maat 140×200 cm. Gevolgd door het 2-persoons dekbedovertrek met een standaardmaat van 200×200 cm. Als je een lekker groot bed hebt, heb je waarschijnlijk een lits-jumeaux maat van 240×200 cm nodig. Daarbij bevat ons assortiment ook extra brede lits-jumeaux dekbedovertrekken van 260×200.

En heb je een iets langer dekbedovertrek nodig? Veel dekbedovertrekken zijn voorzien van een dubbel doorlopende instopstrook. Doordat deze strook aan het voeteneinde extra lang is, kun je er een extra lang dekbed instoppen. Naast volwassen beddengoed vind je ook kinderbeddengoed in ledikant, peuter en 1-persoons maat in onze webshop. Zo kunnen jij en je hele gezin iedere ochtend wakker worden onder prachtig beddengoed.

Kies je maat dekbedovertrek

2. Kies je stijl

Vervolgens kies je voor jouw favoriete woonstijl. De stijl is belangrijk want die bepaalt onder andere de uitstraling van je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor landelijk, romantisch, werelds of Scandinavisch. De Scandinavische woonstijl laat zich typeren door lichte kleuren, strakke lijnen, geometrische vormen en natuurlijke materialen als blond hout en stoer leer. Door de pure eenvoud van deze stijl vormt de slaapkamer een oase van rust. Terwijl de romantische woonstijl juist wordt gekenmerkt door zoete kleuren, bloemen, teksten en sierlijke details voor een warme en liefdevolle slaapkamer.

Kies je stijl dekbedovertrek

3. Kies je kleur

Tot slot kies je jouw favoriete kleur. De kleurkeuze van je dekbedovertrek is essentieel voor de sfeer in je slaapkamer. ’s Zomers kies je wellicht sneller voor frisse zomerse kleuren, terwijl je in de winter eerder voor warme, donkere kleuren gaat. Ook zou de kleurkeuze effect kunnen hebben op je nachtrust. Zo wijst onderzoek uit dat je in een blauwe slaapkamer langer slaapt en positiever wakker wordt.

Blauw zorgt voor een rustgevend gevoel doordat we de kleur associëren met de lucht en de zee. Totaal geen fan van blauw? Geel en groen zouden ook een positief effect hebben op onze nachtrust. Ontdek onze nieuwe collecties en volg de laatste kleurtrends op de voet, of houd het gewoon bij jouw eigen lievelingskleur.

 

Kies je kleur dekbedovertrek

Waar nog meer op te letten?

Uiteraard zijn er ook nog andere zaken waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor je dekbedovertrek. Denk aan het materiaal. Dekbedovertrekken gemaakt van katoen, katoen-satijn en linnen zijn vochtabsorberend, luchtdoorlatend en voelen koel aan. Deze fijne stoffen zijn zeer geschikt voor in de zomer. Dekbedovertrekken van flanel daarentegen nemen snel lichaamswarmte op en voelen zacht en warm aan. Ideaal voor in de winter.

 

Ben jij ook benieuwd geworden welke dekbedovertrekken bij jou passen? Doorloop de 3 stappen en ontdek het beddengoed waar je altijd al van hebt gedroomd.

Vorig artikel
Covers & Co duurzaam beddengoed
Volgend artikel
Duurzaam katoen