Ademend beddengoed voor een gezonde nachtrust

Ademend beddengoed voor een gezonde nachtrust

ademend beddengoed

Het is natuurlijk geen geheim dat goede ventilatie in de slaapkamer onmisbaar is voor een comfortabele en ongestoorde nachtrust. Maar wist je dat hetzelfde geldt voor je beddengoed? Ademend beddengoed blijft de hele nacht fris en droog aanvoelen en helpt je zo om ’s ochtends goed uitgerust wakker te worden. We leggen je graag uit hoe het werkt en welke materialen het meest geschikt zijn.

Ademend beddengoed: wat is dat eigenlijk?

Als je bij het opstaan je slaapkamerraam openzet, stroomt frisse lucht naar binnen en wordt vervuilde en vochtige lucht afgevoerd. Warme lucht beweegt zich namelijk in de richting van koude lucht. Ventilerend of ademend beddengoed werkt in feite op dezelfde manier. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur min of meer constant blijft. Tijdens warme nachten helpt je lichaam daarbij door te gaan zweten. Maar als al die warmte en waterdamp niet wordt afgegeven aan de lucht, lig je al snel de hele nacht te woelen in een klam en plakkerig bed. Ademende materialen zijn dus stoffen die in staat zijn om lucht en vocht door te laten. Daardoor kunnen zij aan de andere kant de warmte ook juist goed vasthouden, als het koud is in je slaapkamer. Zo blijft je lichaam het hele jaar rond goed op temperatuur en geniet je nacht na nacht van optimaal slaapcomfort.

Katoen
Katoen

Materialen die je bed laten ademen

Vooral los geweven, luchtige stoffen van natuurlijke vezels staan bekend om hun goede luchtdoorlatende vermogen. Door te kiezen voor een dekbedovertrek of hoeslaken van katoen, linnen of zijde weet je dan ook zeker dat je bed zelfs tijdens de ergste hittegolf heerlijk fris aanvoelt. Maar ook natuurlijke kunstvezels als bamboe en Tencel zijn bezig aan een ware opmars. Deze zijdezachte en lichte stoffen hebben niet alleen uitstekende ademende eigenschappen, maar zijn ook nog eens extra milieuvriendelijk en duurzaam.

Dekbedden en hoofdkussens met een goed ventilerende vulling

Om te voorkomen dat je bed in de zomer broeierig aanvoelt, moet je ook bij de keuze van het dekbed of hoofdkussen de goede ademende eigenschappen zeker niet uit het oog verliezen. In onze webshop vind je daarom, naast dekbedden en hoofdkussens gevuld met katoen, bamboe en zijde, ook een uitgebreid assortiment aan producten met een vulling van licht en luchtig dons. Of wat dacht je van wol? Hoewel de meeste mensen denken dat dit knuffelzachte natuurmateriaal vooral veel warmte biedt, kan een wollen dekbed of hoofdkussen ook een uitkomst zijn voor mensen die ’s nachts veel transpireren. Zo geniet je zomer en winter van een comfortabel en hygiënisch slaapklimaat.

Heb jij al goed ademend beddengoed in huis

Vorig artikel
Kinderdekbedovertrek als Sinterklaascadeau
Volgend artikel
Cinderella najaarscollectie; creëer een slaapkamer om in te cocoonen