Beter slaap je zonder ondergoed!

Beter slaap je zonder ondergoed!

De voordelen van naakt slapen spreken voor zich, maar toch slaap ik het liefste in mijn pyjama. En ik ben zeker niet de enige; uit onderzoek blijkt zelfs de helft van de vrouwen liever in nachtkleding te slapen. Prima zeggen artsen: maar dan wel zonder onderbroek!

Niet hygiënisch

Je gezicht moet je immers ook niet bedekt laten met make-up, dus waarom wel jouw down-under? Ook gynaecoloog Alyssa Dweck vertelt aan het tijdschrift Shape dat in je ondergoed slapen niet echt goed is voor je hygiëne. “Vooral wanneer het ondergoed van een stof is die niet ademt, is het een broeinest voor bacteriën en schimmels.”

Lees ook: Slapen met make-up: kan dat echt niet? »

Ook die boxer moet uit

Onder de mannen is de boxer absolute favoriet om in te dutten.Uroloog Brain Steixner waarschuwt in Men’s Health echter dat dit tot vervelende infecties kan leiden. “Ondergoed houdt hitte en vocht vast en dat is de ideale situatie voor bacteriën om zich te ontwikkelen. En hoe meer bacteriën, hoe groter de kans dat de boel gaat schuren en irriteren.” Misschien toch beter om ook die boxer uit te doen.

Betere kwaliteit

Dit is ook beter voor de kwaliteit van het sperma. “Je scrotum moet precies de juiste temperatuur hebben voor een goede kwaliteit sperma”, licht Steixner toe. Door het dragen van een onderbroek of boxer kunnen de testikels te warm worden en dat heeft weer een slechte invloed op de kwaliteit.  Zijn jullie bezig om zwanger te worden? Slaap dan zeker zonder ondergoed. Niet alleen zorgt dit voor een betere kwaliteit sperma, maar naakt slapen geeft ook nog eens een boost aan jullie seksleven.

Lees ook: 4 voordelen van naakt slapen »

Toch liever met ondergoed aan slapen?

Vind jij het toch fijner om met ondergoed aan te slapen? Ga dan voor ondergoed van katoen. Katoen is namelijk een natuurlijk materiaal dat goed ademt. Of ga voor commando in een katoenen pyjama. Zo slaap je alsnog zonder ondergoed, maar ben je toch niet ‘naakt’.

En hoe slaap jij het liefst?

Bron: Libelle

Vorig artikel
Volgend artikel