Eindelijk! De nachtmodus voor je iPhone en iPad

Eindelijk! De nachtmodus voor je iPhone en iPad

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we de nieuwe iOS 9.3 gratis installeren op onze iPhone en iPad. Het allerleukste daaraan? Natuurlijk de nieuwe nachtmodus om jou beter te laten slapen!

Mobiels, tablets en slapen

Nog even voor het slapen gaan je berichtjes checken of nog even een spelletje Candy Crush. We doen het allemaal, maar goed voor je nachtrust is het niet. Hier was al te lezen dat het licht van je mobiele telefoon of tablet ons wakker houdt en zorgt voor een slechte nachtrust. Het kunstmatige licht van het scherm houdt ons immers actief en blokkeert het slaaphormoon melatonine.

Nachtmodus voor beter slapen

Het nieuwe iOS 9.3 besturingssysteem komt met HET antwoord. De nieuwe software is op zich niet heel veel anders dan het huidige systeem. De grootste verandering is de introductie van de nachtmodus (in de Engels versie: Night Shift). De nachtmodus zorgt ervoor dat het scherm een stuk minder blauw kleurt. Niet alleen is dit een stuk prettiger voor je ogen, maar ook voor je nachtrust. Door de warme kleur en minder fel licht kun je in de avonduren nog prima even Facebook checken op je mobiel, zonder dat het in de weg staat van de aanmaak van je slaaphormoon.

Hoe zet je de nachtmodus aan?

De nieuwe nachtmodus kun je heel simpel activeren in je Instellingen-app onder Beeldscherm en helderheid. Of klik op de knop in de vorm van een zonnetje via het Bedieningspaneel op je iPhone of iPad.

Op zoek naar nog meer slaap-apps om beter te slapen? De negen populairste en beste apps hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Vorig artikel
Split-topper hoeslakens
Volgend artikel