Clean sleeping: de trend van 2017?

Clean sleeping: de trend van 2017?

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens! Waar ga jij dit jaar voor? Drie keer per week sporten, of eindelijk stoppen met roken? Wij kiezen dit jaar voor het voornemen om te gaan slapen. En dan niet zomaar slapen, maar clean sleeping.

Wat is clean sleeping?

Clean sleeping is bedacht door Gwyneth Paltrow en draait vooral om de hoeveelheid uren die je slaapt. Als je aan clean sleeping wil gaan doen, dan zou je op z’n minst zeven of acht uur per nacht goed moeten slapen. Liever nog ziet Gwyneth dat iedereen zo’n tien uur (!) per nacht gaat slapen. Bij clean sleeping zorg je er in ieder geval voor dat je de hele nacht door slaapt, zonder steeds wakker te worden. Slaap zoveel je nodig hebt!

Begin meteen

Dat klinkt best makkelijk, toch? De hele nacht door slapen en verder hoef je niks te doen. Clean sleeping is dan ook iets waar (bijna) iedereen aan mee kan doen. Zolang je een bed hebt en genoeg tijd hebt vrijgemaakt om heerlijk te gaan slapen, kun je meedoen met deze trend. Kun je moeilijk in slaap komen, dan heeft Gwyneth ook nog wel wat tips: avondsnacks kun je beter laten staan en een massage helpt je te ontspannen voordat je gaat slapen. Of misschien helpen de andere tips die we al eens eerder op ons blog deelden?

Op je prioriteitenlijstje

Misschien ben je nog niet overtuigd van deze nieuwe trend. Waarom zou je langer in bed blijven liggen als je nog zoveel te doen hebt? Het antwoord is duidelijk: het is goed voor je gezondheid. Wanneer je waarde hecht aan gezond leven, je mooi ouder wil worden of slank wil blijven, dan is slapen een van de hoogste punten op je prioriteitenlijstje. Belangrijk dus!

Geen tijd?

Mocht je nu echt geen tijd hebben om acht uur lang in je bed te blijven liggen, dan zijn er ook nog andere manieren om uit te rusten en zo gezond bezig te zijn. Probeer bijvoorbeeld eens slaapyoga, een soort yoga waarbij je gaat liggen en je focust op individuele onderdelen van je lichaam. Of geniet van een powernap.

Goede nachtrust

Goed en genoeg slapen is heel belangrijk, vindt niet alleen deze Amerikaanse actrice. Er zijn verschillende onderzoeken die bewijzen dat goed slapen net zo belangrijk is voor je gezondheid als gezond eten en genoeg bewegen. Een nacht van negen uur achter elkaar slapen zou dan het beste zijn voor je gezondheid. Of je nu wel of niet meedoet aan de nieuwe trend: we wensen je in ieder geval een goede nachtrust in 2017!

Vorig artikel
Volgend artikel