Artikelen over Onderhoud - Smulderstextiel.nl Blog

Onderhoud

Je bed opmaken

Snel je bed opmaken: zo doe je dat!

’s Avonds lekker wegkruipen onder fris en schoon beddengoed is een heerlijk gevoel. Maar voor het zover is, moet je helaas toch echt eerst even je bed opmaken. Voor veel mensen niet hun favoriete taakje! Gelukkig bestaan er een aantal methoden waarmee je jouw overtrek weer snel op zijn plaats brengt. Maak in onze blog kennis met de vier bekendste en ontdek welke het beste bij jou past.

Lees verder

11 tips tegen huisstofmijt in de slaapkamer

Niet schrikken, maar in jouw bed leven zo’n 2 miljoen huisstofmijten. Deze minuscule beestjes kun je niet met het blote oog zien en gelukkig merk je eigenlijk ook niets van deze kleine indringers. Behalve als je last hebt van een huisstofmijtallergie. Vervelend! Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen? Deze 11 tips tegen huisstofmijt in de slaapkamer helpen de klachten te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen.

Lees verder
Essenza Ophelia standlaken - hazy blue

Tips voor een mooi en zacht strandlaken

Met de zomerse dagen in aantocht komen de strandlakens weer tevoorschijn. Heb je onlangs een strandlaken gekocht of heb je nog een nieuw exemplaar nodig? Hoe dan ook, je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een mooie, zachte handdoek. Wij geven je graag enkele tips voor het beste onderhoud van jouw strandlaken!

Lees verder

Waswijsheid: alles wat je moet weten over wassymbolen

Wil je optimaal van je beddengoed blijven genieten? Dan is het extra belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier moet wassen. Die kleine pictogrammen op het waslabel van je beddengoed bevatten namelijk belangrijke informatie over de juiste behandeling, en het volgen ervan kan ervoor zorgen dat jouw favoriete beddengoed een stuk langer meegaat. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet?

Lees verder
Hoe onderhoud ik een donzen dekbed?

Hoe onderhoud ik een donzen dekbed?

Dons is een heerlijk zacht en luchtig materiaal. Onder een donzen dekbed slaap je dan ook iedere nacht lekker comfortabel. In vrijwel elk seizoen van het jaar biedt het materiaal je vele voordelen. Maar hoe onderhoud je nu eigenlijk een donzen dekbed? En ben je benieuwd naar allerlei handige tips? Lees dan snel verder, want in dit blog praten we jou bij!

Lees verder
Hoe voorkom ik dat het dekbedovertrek gaat kreuken?

Hoe voorkom ik dat het dekbedovertrek gaat kreuken?

Heb jij ook zo’n hekel aan het strijken van je beddengoed? Een grote onhandige lap stof vol met vouwen en kreukels waardoor het niet meevalt om alles weg te strijken. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om de kreukels uit je fris gewassen dekbedovertrek weg te werken. Of schrap het strijken maar helemaal van jouw to-do list. Want wij hebben dé lifehack waarmee je zonder strijken toch geniet van een strak opgemaakt dekbedovertrek!

Lees verder
Walra Soft Cotton badtextiel

Walra badtextiel voor ultieme badkamermomentjes

Net als de slaapkamer is ook de badkamer een ruimte die uitnodigt om even fijn te ontspannen. Walra trakteert je daarom op heerlijke cocoonmomentjes met het allerzachtste badtextiel van de beste kwaliteit. Geraffineerde details in de vorm van etiketjes, lusjes of weefstructuren geven het eenvoudige design bovendien net die luxe uitstraling. Niet alleen washandjes en handdoeken liggen voor je klaar, maar ook de comfortabele strandlakens en hamamdoeken in stijlvolle trendkleuren zijn pure verwennerij. Dus laat je inspireren en verander je badkamer in no time in een echte thuisspa!

Lees verder
Wassen met azijn

De voordelen van je beddengoed wassen met azijn

Wil jij ook graag beddengoed zonder vlekken en vieze luchtjes maar dat wél lekker zacht aanvoelt? Dan is het wondermiddel azijn voor jou de perfecte oplossing! Want met simpelweg wat gewone natuurazijn wordt jouw was binnen een handomdraai lekker schoon en fris. Hoe dat kan? Hieronder leggen we je precies uit hoe je beddengoed wassen met azijn veel voordelen heeft.

Lees verder