De voordelen van je beddengoed wassen met azijn

De voordelen van je beddengoed wassen met azijn

Wassen met azijn

Wil jij ook graag beddengoed zonder vlekken en vieze luchtjes maar dat wél lekker zacht aanvoelt? Dan is het wondermiddel azijn voor jou de perfecte oplossing! Want met simpelweg wat gewone natuurazijn wordt jouw was binnen een handomdraai lekker schoon en fris. Hoe dat kan? Hieronder leggen we je precies uit hoe je beddengoed wassen met azijn veel voordelen heeft.

Wat is azijn?

Als je kijkt naar azijn, dan zijn er verschillende soorten die je in de supermarkt kunt kopen. Er is bijvoorbeeld schoonmaakazijn en natuurazijn, maar ook appelazijn, wijnazijn, rijstazijn of de Italiaanse azijn balsamico. Schoonmaakazijn en natuurazijn kun je allebei gebruiken voor schoonmaken in huis. Het verschil tussen de twee is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor je er veiliger je wasmachine mee reinigt. Deze azijn is dan ook prima als wasverzachter te gebruiken. Hoeveel azijn je nodig hebt hangt af van de hardheid van het water. Als je in een regio woont met zacht water, is een klein scheutje al genoeg.

De vele voordelen van azijn

Maar nu vraag je jezelf misschien af: waarom zou ik eigenlijk natuurazijn gebruiken? Het middel heeft enorm veel voordelen en hieronder zetten we ze nog eens handig op een rijtje:

  • Azijn werkt als natuurlijke wasverzachter. Je hoeft er maar een scheutje van toe te voegen en het doet precies hetzelfde werk als de wasverzachter uit de supermarkt.
  • Natuurazijn verwijdert (zweet)vlekken en vieze geurtjes uit je beddengoed.
  • Met azijn zorg je ervoor dat de kleuren in je dekbedovertrek behouden blijven. En de verschillende kleuren zullen niet in elkaar overlopen.
  • Het middel ontkalkt je wasmachine, waardoor deze ook langer meegaat. Ontkalkt water zorgt bovendien voor zachtere kleding.
  • Azijn is ecologisch en duurzaam, want er zitten geen chemicaliën in. Het is dus beter voor het milieu dan gewone wasverzachter!
  • Pluisjes en haren van dieren op je kleding of dekbedovertrek laten veel beter los dankzij natuurazijn.
  • Natuurazijn is goedkoper dan wasverzachter.

Tot slot zijn er nog wel een paar don’ts waar je rekening mee moet houden. Mix azijn bijvoorbeeld nooit met bleek, want dan kan er een giftig chloorgas vrijkomen. Ook is azijn geen vervanging voor wasmiddel. Je zult er namelijk niet alle vieze vlekken op je beddengoed mee wegkrijgen.

Ben jij ook overtuigd van alle goede eigenschappen van azijn?

Bekijk hier leuke dekbedovertrekken waaronder je heerlijk in slaap valt!
Bronnen: www.suusmaaktschoon.nl www.cleanipedia.com
Vorig artikel
Heckettlane Samia dekbedovertrek
Volgend artikel
Beddengoed van Tesselaer