Slapen onder zuiver scheerwol van Tesselaer

Slapen onder zuiver scheerwol van Tesselaer

Schaap op Texel

Wist je dat Texel bijna evenveel schapen als inwoners telt? De schaapjes grazen vredig in de buitenlucht en hun heerlijk zachte wol wordt gebruikt voor Tesselaer beddengoed. Dit duurzame materiaal biedt je ultiem slaapcomfort. Kruip dus lekker onder de wol en ervaar het beste van de natuur.

Puur natuur: ontdek de kracht van wol

Tesselaer wollen beddengoed vindt zijn oorsprong op het mooie Waddeneiland Texel. Daar grazen de Texelaar schapen het hele jaar door rustig in de wei en genieten ze van het groene gras. Een paar keer per jaar wordt hun vacht geschoren zodat het te gebruiken is voor zachte wolproducten. Het wol groeit hierna weer snel aan.

Omdat de schapen vrij rondlopen in de natuur is het ook mogelijk om ze een bezoekje te brengen. Zo zie je met eigen ogen waar jouw wollen beddengoed vandaan komt. In mei organiseren de Texelse boeren extra veel activiteiten rondom de nieuw geboren schapen. Maak bijvoorbeeld een lammetjeswandeltocht of ga schattige lammetjes knuffelen!

Zuiver scheerwol is een echt natuurproduct. Het is afkomstig van pas geschoren gezonde en levende schapen en bevat geen chemische stoffen. Ook worden voor zuiver scheerwol alleen de volwassen schapen geschoren. De wol is voorzien van de stof lanoline of wolvet. Dit materiaal beschermt de schapen tegen vuil, vocht en kou. Gelukkig werken deze voordelen van lanoline ook door in verwerkte wolproducten, want zo blijft jouw Tesselaer dekbed of hoofdkussen lekker fris. Je kunt wol zien als een mooi geschenk van de natuur en dat allemaal van onze eigen Hollandse bodem.

De vele voordelen van wol

Naast de vuilafstotende en zelfreinigende werking heeft wol nog veel meer goede eigenschappen. Wol is bijvoorbeeld zeer slijtvast en gaat zelfs generaties lang mee. Hiermee is het een prachtig duurzaam alternatief. Bij de schapen groeit wol bovendien weer relatief snel aan. Verder gebruikt Tesselaer recyclebare wol en streeft het merk naar een wereld zonder afval.

Een ander fijn voordeel van wol is natuurlijk het isolerend vermogen. In de koude wintermaanden houdt wol je de hele nacht warm en comfortabel. Daalt de temperatuur tot onder het vriespunt? Geen probleem! Jij geniet van optimale isolatie en valt altijd lekker ontspannen in slaap. Maar ook tijdens de warmere periodes is wol een goed idee. Wol beschikt namelijk over een uitstekend ventilerend en vochtregulerend vermogen. Het neemt vocht eenvoudig op om het vervolgens weer snel af te geven aan de omgeving.

Ook voor mensen met een huisstofmijtallergie is wol een geschikte keuze. Deze kleine diertjes houden niet van een schone, antibacteriële leefomgeving. Wolvezels beschikken over een structuur die huisstofmijten het liefst vermijden. Een wollen dekbed, hoofdkussen of onderdeken is hierdoor ideaal wanneer je last hebt van allergieklachten. Tot slot is Tesselaer beddengoed erg makkelijk in het gebruik. Om een Tesselaer dekbed fris te houden hoef je het alleen maar dagelijks even op te schudden. Wil je het toch laten wassen? Kies dan voor chemisch reinigen zodat de wol in goede staat blijft.

Tesselaer: een traditioneel familiebedrijf

Als traditioneel familiebedrijf bestaat Tesselaer nu al bijna 60 jaar. De eigenaren Monique en Erick Wolf-Extercatte zetten zich elke dag vol passie en energie in voor hun mooie wolproducten. Ze geloven dat kwaliteit mensenwerk is en hebben daarom vakmanschap hoog in het vaandel staan. Dankzij de combinatie van traditionele ambacht met innoverende technologie groeide Tesselaer uit tot een van de grootste spelers op de Nederlandse markt.

Tesselaer combineert duurzame wol met een 100% katoenen tijk. Net als wol is katoen een natuurproduct met alle bijkomende goede eigenschappen. Zo krijg je het beste van de natuur en ervaar je iedere nacht ultiem slaapcomfort. Het wollen bedtextiel is lekker soepel en aangenaam veerkrachtig. Ontdek daarom de zachte kracht van wol en droom heerlijk weg. Nadat je eerst alle schaapjes hebt geteld natuurlijk.

Bekijk de Tesselaer beddengoedcollectie

 

Vorig artikel
Volgend artikel
Grote wintersale bij Smulderstextiel!