Op de grond slapen; durf jij het aan?

Op de grond slapen; durf jij het aan?

Het klinkt misschien niet heel comfortabel, maar op de grond slapen is eigenlijk heel gewoon. Of denk jij dat de oermens ook al op een matras sliep? Nee, een matras is een luxe waar we aan gewend zijn geraakt. Maar oorspronkelijk zijn wij grondslapers en in Japan is het nog steeds heel normaal om op een matje op de grond te slapen. En wat blijkt: het is nog beter ook! Dus gooi dat matras maar de deur uit en lees hier waarom je vanaf nu beter op de grond slaapt.

Het is natuurlijker

En dan niet alleen omdat we van nature grondslapers zijn. De stevige en rechte grond zorgt ervoor dat we een gezonde slaaphouding aannemen. Een matras zorgt juist voor een ongewone houding en kan zelfs leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Een matras gaat bovendien deuken, waardoor je helemaal verkeerd komt te liggen. Misschien heb jij daarom last van stijfheid of rugpijn? Op de grond slapen zorgt ervoor dat jij jouw natuurlijke houding weer aanneemt en de lichamelijke klachten verdwijnen.

Je staat eerder op

Nog even draaien of knuffelen in bed, wordt gelijk een stuk minder leuk op de grond. En dat komt mooi uit, want dan ga je ook eerder uit ‘bed’. Op een heerlijk zacht matras is de verleiding om nog even na te snoozen een stuk groter. Op de grond slapen zorgt daarom voor een goede start van de dag en het opstaan gaat je opeens een stuk beter af.

Minder woelen

De rechte vloer zorgt er ook voor dat je minder gaat woelen en draaien in ‘bed’. Hierdoor lig je langer in dezelfde houding en val je wonderbaarlijk ook sneller in slaap.

Helemaal zen

Het is vast geen toeval dat vooral in Aziatische landen mensen nog veel op de grond slapen. Door dicht bij de grond te liggen, zou je immers meer geaard worden en dus meer zen. Wie zich zen voelt, voelt zich ook rustiger en zal daardoor ook beter en dieper slapen.

Super hip

Tijdens rondreizen overkomt het ook veel backpackers dat ze een paar nachtjes op de grond moeten slapen. En hoe gaaf is dat! Maar niet alleen bij backpackers is het super hip. Steeds meer mensen proberen het ook gewoon thuis uit. Al leggen de meesten eerst gewoon het matras op de grond: een minimalistische en gezonde levensstijl is hip! En daar hoort ook slapen op de grond bij. Nog een voordeel is de ruimte die je wint. Doordat je op de grond slaapt, hoef je immers niet een enorm groot bed in de slaapkamer te hebben.

Chillen in bed wordt nog leuker

Je matras ligt nog lekkerder, wanneer je op de grond slaapt. En dan zeggen we niet dat je weer terug in bed moet kruipen om te slapen, maar meer dat het nog leuker is om op bed te chillen met een goed boek, een groot stuk chocola of om lekker televisie te kijken. Je hebt het trouwens ook dubbel en dwars verdiend! Want als jij op de grond kan slapen dan ben je toch hartstikke stoer!

Durf jij het aan om op de grond te gaan slapen?

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel
Beddinghouse beddengoed Najaarscollectie 2016 - Inspratie - Nu online!