Met deze 9 tips word jij fris & fruitig wakker

Met deze 9 tips word jij fris & fruitig wakker

blog wat helpt om wakker te worden 2

’s Ochtends blijft het steeds langer donker, het weer wordt het frisser en daardoor ook lastiger om uit bed te komen. Heb jij ’s morgens ook moeite om op te staan? En word je ook niet altijd even fris en fruitig wakker? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die helpen om voortaan fijn wakker te worden en op tijd op te staan.

Tip 1: verander je alarm

Leg je alarm niet meer op je nachtkastje maar zorg dat je hij buiten handbereik is. Op die manier kun je niet meer snoozen en moet je wel die warme deken van je afslaan om je alarm uit te schakelen. En tadaa: je bent uit bed! Daarnaast wil je toch ook wel lekker wakker worden als je uit bed komt. Dus zet geen ouderwetse irritante wekker meer. Kies voor een ‘happy song’ en geef je wekker een leuk onderwerp, zoals ‘wakker worden sleepy head’ of ’time to shine gorgeous’. Ook kun je tijdens je ochtendritueel vrolijke en energieke muziek aanzetten. Bekijk bijvoorbeeld eens onze afspeellijst op Spotify. Zo pep je jezelf lekker op: kom maar op met die nieuwe dag!

Tip 2: eerst water

Gooi direct als je uit bed komt een plens water in je gezicht. Dit klinkt misschien niet fijn, maar het helpt wel om wakker te worden. Daarbij verwijder je gelijk de slapers uit je ogen en krijg je een mooie roze gloed op je gezicht.

Tip 3: neem een warme douche

Heb je ’s ochtends iets meer tijd, stap dan gelijk onder de douche als je uit bed komt. Daardoor heb je het niet meer koud en warm je direct op. Bovendien is het goed voor je bloedsomloop.

Tip 4: kies voor fijn beddengoed

Misschien denk je wel: ‘Fijn beddengoed? Maar dan wil ik juist blijven liggen.’ Maar zacht beddengoed zorgt voor een goede nachtrust waardoor je in de morgen uitgerust bent en makkelijker uit bed komt. Een goede slaapplek helpt dus om fijn wakker te worden.

Tip 5: wakker worden in een warm huis

Het najaar staat bekend om zijn koude ochtenden. Niets is zo vervelend als uit bed te stappen op een ijskoude vloer. Zet een timer op je verwarming zodat al je uit bed komt het huis als lekker opgewarmd is. Hiermee maak je het jezelf een stuk aangenamer om wakker te worden.

Tip 6: de werking van citrus

Behalve koffie, helpt ook citrus om beter wakker te worden. Citrus werkt namelijk verkwikkend. Drink ’s morgens daarom een lekker citroensappie, een warme kop citroenthee of een heerlijk glas jus d’orange.

Tip 7: trek een warme trui aan

Als je een timer op je verwarming hebt gezet, zorg er dan ook voor dat je je kleding voor de volgende ochtend klaarlegt over de verwarming. Zo is je kleding alvast lekker opgewarmd. Reken maar dat jij als de wiedeweerga je warme trui aantrekt. Hm.. dit tovert ‘s ochtends toch wel een kleine glimlach op je gezicht?

Tip 8: gedeelde smart is…

Maak een groepsapp aan met vrienden die rond dezelfde tijd uit bed komen. App je vrienden ’s morgens om elkaar goedemorgen te wensen. Het zal helpen om te zien dat je niet de enige bent die vroeg moet opstaan en moeilijkheden heeft om fris en fruitig wakker te worden.

Tip 9: begin met een goede bodem

Zet de avond van tevoren alvast het ontbijt klaar op tafel. Dat voorkomt dat je ’s ochtends nog van alles uit de kastjes moet halen en klaar moet maken. Dit scheelt weer tijd. Een goed ontbijt helpt om wakker te worden. Het brengt je spijsvertering op gang en het vormt daarmee de belangrijkste maaltijd van de dag. Sla daarom het ontbijt niet over en eet een lekkere schaal yoghurt met fruit en muesli, geroosterde boterham of havermoutpap.

Heb je al onze tips al geprobeerd en lukt het nog niet om fris & fruitig wakker te worden? Misschien moet je dan eens nagaan of je wel goed en voldoende slaapt. Voor tips, bekijk deze blog.

Vorig artikel
Volgend artikel
Heb je het idee dat jij en je partner uit elkaar groeien? Voordat jullie direct rigoureuze maatregelen nemen kunnen jullie eerst eens een split hoeslaken overwegen.