Zo kom je ’s ochtends wel je bed uit na een nacht slecht slapen

Zo kom je ’s ochtends wel je bed uit na een nacht slecht slapen

opstaan na slecht slapen

Je herkent het vast wel: na een nacht slecht slapen of zelfs uren wakker liggen, komen we ’s ochtends niet zo enthousiast ons bed uit. Het liefst kruipen we nog even lekker tussen de lakens en halen we nog een paar uurtjes slaap in. Maar, het werk roept en opstaan moet nu toch echt als je niet te laat wil komen. Met deze tips gaat dat alvast iets makkelijker!

1 – Neem een koude douche

Oké, dat klinkt waarschijnlijk niet heel fijn op de vroege ochtend, maar als je fris voor de dag wil komen is dit wel een goed idee. Een koude douche stimuleert de bloeddoorstroming en maakt je wakker en alert. Als die koude douche je toch niks lijkt, probeer dan in ieder geval de laatste 30 seconden met koud(er) water te douchen. Dat zal ook helpen, en die 30 seconden zijn zo voorbij!

2 – Ontbijten

Een gezond ontbijt is altijd een goed idee, maar probeer dat ook te doen binnen een uur dat je bent opgestaan. Omdat je vannacht niet goed geslapen hebt, gaat je lichaam automatisch in de stress-modus en heeft het meer energie nodig. Je lichaam gaat namelijk nog meer hormonen (cortisol en adrenaline) door je lijf pompen, waardoor je de hele dag zin hebt in koolhydraten. Daarnaast heb je sneller last van een slecht humeur en heb je een laag energieniveau. Dan kun je dus ’s ochtends beter een lekker ontbijtje klaarmaken!

3 – Even naar buiten

Buitenlucht is sowieso gezond, maar wanneer je slecht geslapen hebt zal het je extra goeddoen. Een korte wandeling in het frisse ochtendzonnetje kan je al supergoed helpen! Heb je ’s ochtends geen tijd voor een wandeling? Kijk dan eens of je met de fiets of wandelend naar je werk kunt gaan. Stap een halte eerder uit of parkeer de auto iets verder weg en maak zo toch nog een korte wandeling voordat je aan het werk gaat.

4 – Laat de koffie staan

Het klinkt misschien logisch om een kopje koffie te drinken als je moe bent, maar eigenlijk is dit niet zo slim. Koffie geeft namelijk meer stresshormonen in je lichaam en het onderdrukt je hongergevoel. Je blijft dus de hele ochtend teren op de energie van de koffie, zonder dat je echte energie binnenkrijgt uit normaal eten. Daarom verwijzen we terug naar punt twee: kies voor een heerlijk ontbijtje, in plaats van een kopje koffie!

5 – Drink kruidenthee

Toch iets drinken ’s ochtends? Drink dan kruidenthee! De kruiden in de thee geven je een nieuwe boost aan energie, zodat jij de dag wel doorkomt. Kies bijvoorbeeld voor gemberthee, of zoethoutthee.

Werken deze tips niet? Dan kun je altijd nog doen alsof. Doe mooie make-up en wat fijne parfum op en je voelt je vanzelf al iets frisser! En anders kun je altijd nog onze tips tegen slecht slapen lezen, zodat je vanavond wel lekker kunt slapen.

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel