Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

Zo creëer je een Scandinavische slaapkamer

Scandinavië staat vooral bekend om koude winters, de prachtige landschappen en het mooie design. We kennen ook allemaal wel de Scandinavische interieurs die er zo prachtig uitzien. Goed nieuws: zo’n prachtig interieur kun je nu ook gemakkelijk zelf creëren!

Wat houdt de Scandinavische woonstijl in?

Licht, ruimte, duurzame materialen, warmte en rust. Dat zijn de vijf basiselementen van de Scandinavische stijl. Door veel basiskleuren zoals wit en grijs te gebruiken, creëer je gemakkelijk meer ruimte en licht. Combineer deze basiskleuren met lichte pastels en lichtere kleuren bruin en beige om meer warmte te geven aan een ruimte. Kies er dan ook voor om natuurlijke materialen als hout en riet te gebruiken in combinatie met zachte materialen als wol. Dit geeft de ruimte een unieke en warme sfeer.

Een Scandinavische slaapkamer

Wat je dan precies kunt doen om je slaapkamer een Scandinavische inrichting te geven? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Begin met het beddengoed. Je kunt kiezen voor beddengoed in één van de basiskleuren, zoals wit of grijs. Wanneer je graag al iets meer kleur wil in je slaapkamer, kun je ook kiezen voor een overtrek in een effen kleur, zoals pastel, of een overtrek met een lichte print. Met een wit hoeslaken en eventueel nog een aantal extra kussenslopen, is de basis van de Scandinavische slaapkamer gelegd!

Accessoires en decoratie

Ter aanvulling op je beddengoed kun je je Scandinavische slaapkamer nog verder aankleden met accessoires. In de slaapkamer past bijvoorbeeld een mooie plaid. Je kunt kiezen voor een plaid in een lichte kleur, maar als je al een lichte kleur overtrek hebt, kun je ook kiezen voor een iets fellere of juist warme kleur. Hierdoor creëer je iets meer contrast en geef je je slaapkamer ook nog een mooie kleur! Verder kun je natuurlijk je slaapkamer (maar ook je woonkamer!) verder aankleden met sierkussens in vrolijke pastelkleuren. In het moodboard vind je wat ideeën en inspiratie om jouw eigen interieur een Scandinavisch tintje te geven:

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze pagina vol beddengoed en bijpassende accessoires in de Scandinavische stijl!

Vorig artikel
Wat heb ik nodig qua beddengoed basis
Volgend artikel
opstaan na slecht slapen