Beddengoed essentials

Beddengoed essentials

Wat heb ik nodig qua beddengoed basis

Beddengoed. Je weet wel, een matras, kussens, dekens, enzovoorts. Of houdt het toch meer in? Vandaag vertellen wij je welke beddengoed essentials je echt moet hebben!

Wat en hoeveel beddengoed heb je nodig?

Ga jij binnenkort op jezelf, op kamers of samenwonen? Tijd om eens te kijken naar wat voor uitzet je nog nodig hebt voor in de slaapkamer. Maar ook als je al eeuwen je eigen huis hebt, kan het super fijn zijn om je beddengoed eens op te ruimen. Want hoeveel heb je eigenlijk van wat nodig?

Wij hebben speciaal voor jou een handig lijstje opgesteld met de minimale basis beddengoed dat je nodig hebt.

Uitzetlijst beddengoed

  • 1 x dekbed of deken

Na het bed en het matras is een dekbed echt een must. Waarom spreekt vast voor zich, want je slaapt toch echt lekkerder onder een deken. Welk dekbed bij jou past lees je hier »

  • 1 x hoofdkussen

Zonder een hoofdkussen slapen is echt niet fijn. En ook nog eens slecht voor je lijf! Een hoofdkussen is dan ook echt essentieel in bed. Per persoon is één hoofdkussen genoeg. Wil jij weten wat voor hoofdkussen je moet hebben? Lees dan ook Zo kies je het juiste hoofdkussen »

  • 1 x kussenbeschermer

Per hoofdkussen is een kussenbeschermer aan te raden. Een kussenbeschermer of ondersloop beschermt namelijk het kussen tegen zweet, kwijl en andere smerige dingen. Het voordeel: het hoofdkussen blijft schoner en hoeft minder vaak gewassen te worden.

  • 1 x molton hoeslaken

Een molton hoeslaken beschermt juist weer jouw matras tegen vuil, viezigheid en vlekken. Waarom je dit nodig hebt? Nou, omdat je het matras niet echt kan wassen en de molton wel. Dit is dus echt een stuk frisser. Nog meer redenen lees je hier » Het enige probleem met een molton; het ligt niet zo lekker. Gelukkig doe je er daarom een hoeslaken eroverheen.

  • 2 x hoeslaken

Een hoeslaken zorgt ervoor dat jij een zacht slaapoppervlak krijgt en het kleurt ook nog eens mooi! Het handigst is om één hoeslaken te hebben op je matras en één in de kast als verschoon. Je hebt trouwens enorm veel keuze in hoeslakens! In kleuren en materialen. Welk hoeslaken je nodig hebt, lees je hier »

  • 2 x dekbedovertrek

Een overtrek is niet alleen mooi en sfeervol, het beschermt ook het dekbed van vuil, lichaamsvocht en andere vieze dingen. Hierdoor blijft je dekbed schoner en hoef je niet elke keer heel je dekbed te proberen te wassen. Het is ook slim om er hier twee te hebben: één eromheen en één als verschoon. Een nieuw overtrek kopen is overigens erg leuk, al die leuke printjes en mooie kleuren. Ook zin om te shoppen? Hier enkele tips waar je op moet letten bij een nieuwe dekbedovertrek »

  • 1 x kussenslopen

Meestal zitten er al kussenslopen bij het overtrek, dus dan ben je direct klaar. Zo niet, dan kun je kiezen uit een heleboel losse kussenslopen in allerlei kleurtjes. Ziet er toch direct leuker uit dan zo’n wit kussen en beschermer. En het zorgt wederom voor een extra schoon gevoel. Toch prettig! Want je slaapt er immers direct met je hoofd op. Heb je meer hoofdkussens? Dan heb je natuurlijk ook meer dan één sloop nodig. Tel dus even het aantal kussens en je weet precies hoeveel je er nodig hebt.

Met deze beddengoed essentials heb jij al het nodige bedtextiel in huis. Nu nog een bed 🙂

Bovenstaande uitzetlijst is de absolute basis die je gewoon moet hebben en kun je natuurlijk uitbreiden met nog meer beddengoed, waaronder spreien, plaids en sierkussens. Bekijk het gehele assortiment beddengoed in onze webshop »

Vorig artikel
nieuwe sport: slapen
Volgend artikel