De nieuwste sport: slapen

De nieuwste sport: slapen

nieuwe sport: slapen

Word jij al moe als je aan sporten denkt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Er is namelijk een nieuwe sporttrend gaande en deze sport is … slapen.

Napercise

Ja, je leest het goed. In een sportschoolketen in Groot-Brittannië kun je al meedoen aan proeflessen ‘Napercise’. Volgens deze website geef je met deze sportles een boost aan je lichaam en geest. En je verbrandt er ook nog eens calorieën mee.

Lees ook: Slapend slank worden »

Beter dan ‘gewoon’ sporten

Deze ’40 Winks Workout’ zou misschien zelfs beter voor ons zijn dan andere sporten. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat de meeste van ons toch echt slecht slapen. En dat is helemaal niet goed voor ons. Bij slaapgebrek hebben we namelijk moeite met concentreren, worden we chagrijnig en lopen we ook nog een hoger risico op allerlei gezondheidsproblemen. Oh, en uitgebreid koken doen we ook echt niet, dus dan maar een frietje of pizza. Het mag duidelijk zijn, een gebrek aan slaap is niet echt gezond.

Een gezonde levensstijl

Voor een gezonde levensstijl is dus niet alleen gezond eten en sporten belangrijk, maar zeker ook genoeg slaap. Voor iedereen die ’s nachts een beetje te kort komt, is deze nieuwe sporttrend ideaal! En nee, het is echt niet zomaar een dutje doen. Tijdens de ‘Napercise’ doezel je in slaap met op de achtergrond rustgevende geluiden en de temperatuur wordt verlaagd om ‘calorieverbranding tijdens de slaap te bevorderen’, althans dat zegt de website van de David Lloyd Clubs, waarna je verkwikt en met een goed humeur weer de deur uitstapt.

Lees ook: Van slapen krijg je spieren »

Een middagdutje

Overigens is ook NASA een supporter van een middagdutje. Volgens hun onderzoek verbetert een dutje van zo’n 40 minuten de alertheid en prestaties enorm. Al is een powernap van tien tot twintig minuten al genoeg om je een boost te geven. Enne, voor als je echt tijd heb; een dutje van een uur tot anderhalf uur is gelijk aan een volledige nachtrust van acht uur!

Dus waar wacht je nog op? Hup, naar de sportschool!

Vorig artikel
verbeter je relatie
Volgend artikel
Wat heb ik nodig qua beddengoed basis