10 redenen om van de winter te houden

10 redenen om van de winter te houden

De winter is om van te houden

Baal jij er altijd van dat de winter weer is aangebroken en verlang je terug naar de zomer? Besef dan eens dat er ook aan de winter grote voordelen zitten. Lees de 10 redenen om van de winter te houden en je zult nooit meer een hekel hebben aan het koude jaargetijde. Wie weet wordt het wel je favoriete seizoen!

De winter heeft bij veel mensen een niet al te best imago. De donkere en grijze waterkoude dagen moeten altijd maar zo snel mogelijk plaats maken voor de lente. Toch is de winter helemaal niet zo’n troosteloos seizoen. Het biedt ons genoeg mogelijkheden om te genieten en ontelbare unieke en gelukzalige momenten liggen voor het oprapen. En wees eerlijk; als het een winter lang niet gesneeuwd heeft, ben je stiekem wel een beetje teleurgesteld. Welke winter we krijgen is ieder jaar weer afwachten, maar geniet er met volle teugen van zodra dat kan. Wij geven je 10 redenen waarom de winter een fantastisch jaargetijde is.

Wat is er zo leuk aan de winter?

#1: Een gezellige boel dat wintergevoel

’s Winters is het één en al gezelligheid. Gelukkig is het vroeg donker zodat we allemaal kunnen genieten van de sfeervolle lampjes die buiten overal te zien zijn. Ook binnen hangt een intieme entourage dankzij kaarslicht en warme plaids in de woonkamer.

#2: Ongedwongen vs. opgedrongen

Tijdens de zomer moeten we (en willen we zelf) van alles en nog wat. De lange dagen zorgen ervoor dat we soms teveel hooi op onze vork nemen. De winter is wat dat betreft een verademing. Je kunt jezelf terugtrekken in huis en vroeg naar bed als je daar behoefte aan hebt. Er is niemand die daar een probleem van maakt.

#3: Geen seizoeninvloed met warm beddengoed

Ook al is het misschien een tikkeltje frisser in je slaapkamer dan gedurende de rest van het jaar, met een winterdekbed en een heerlijk flanellen dekbedovertrek heb je daar totaal geen last van. Flanel zorgt namelijk voor voldoende warmte en voelt zacht aan. Ook in bed is het ’s winters dus goed toeven en lekker knus.

#4: De wintersale met veel voordeel

Dat lekkere warme beddengoed hoeft zeker geen hap uit je portemonnee te nemen. Na de dure decembermaand wordt je getrakteerd op hoge kortingen wanneer de winterSALE van start gaat. Begin het jaar goed met splinternieuw, comfortabel én voordelig beddengoed waar je iedere nacht opnieuw van kunt genieten.

#5: Verwennerij maakt de mens blij

De winter staat bol van de gezellige feesten. Na sinterklaas kijken we reikhalzend uit naar weer een onvergetelijke kerst en oud & nieuw. Elkaar cadeautjes geven en lekker smikkelen en smullen met familie en vrienden. Geen seizoen is zo feestelijk als de winter.

#6: Een dag sneeuw is geluk voor een eeuw

Wie winter zegt, zegt sneeuw. Sneeuwpret is ongeëvenaard. Toch komt het niet ieder jaar voor dat we daar van kunnen genieten. Wees de weergoden dus dankbaar als het zo ver is in plaats van ze te vervloeken. Ga naar buiten en geniet van prachtige winterlandschappen. Een lange en ontspannen sneeuwwandeling, met of zonder de kids op een slee, is één van de vele hoogtepunten van de winter.

#7: Langzamer in de badkamer

Na zo’n heerlijke wandeling stap je met een voldaan gevoel in bad, maar het wordt nog beter. Er is namelijk geen jaargetijde waarin je zo kunt genieten van dat warme water als in de winter. Daarom blijf je net wat langer dan gebruikelijk zitten waarna je lekker een comfortabele handdoek om je heen slaat.

#8: Sleeritten vs. bloedhitte

Je bent die keer dat het 40°C graden was in het land vast niet vergeten. Pff, wat een gezweet! En wat verlangde je naar de winter. Heerlijk die frisse lucht. En als het écht koud is, trek je gewoon een extra laag kleding aan.

#9: Geen verbrui, die winterse trui

Want die dikke en warme kleding die jou erg goed staat, kan nu eindelijk de kast uit. Zou je het er meestal snel te warm in hebben, dan is het nu koud genoeg om die lekkere trui te dragen. Die aankoop komt goed van pas en heb je zeker niet voor niets gedaan.

#10: Wervelt de poolwind rond, ben jij gezond

In de winter slapen we het best. In tegenstelling tot de zomer, waarin de slaapkamertemperatuur veel te hoog ligt, is die nu perfect. Een goede nachtrust is goed voor je gezondheid. Overdag voldoende tijd doorbrengen in de frisse buitenlucht versterkt bovendien je immuunsysteem.

Wat vind jij zo mooi aan de winter?

Vorig artikel
Boomhut Miami Verenigde Staten
Volgend artikel
Wat is de ideale slaapkamertemperatuur?