Unieke overnachting: 10x de mooiste slaapplekken ter wereld

Unieke overnachting: 10x de mooiste slaapplekken ter wereld

Boomhut Miami Verenigde Staten

Slapen doen we natuurlijk het liefst lekker in ons eigen bedje, maar af en toe willen we er ook wel eens op uit. Als je dan op vakantie gaat, wil je uiteraard ook iets unieks. Daarom hebben we de meest bijzondere slaapplekken ter wereld voor je op een rij gezet. Van boomhut tot iglo; onvergetelijke en originele slaapplekken waar je van kunt dromen!

Slaapplekken om van te dromen

1. Iglo

“Brr…slapen in een iglo, dat kan toch niet en is toch hartstikke koud?”, zal je denken. Niets is minder waar. De iglo’s zijn gebouwd van speciaal thermoglas, daarom is binnen in de iglo lekker warm. Dit speciale materiaal zorgt er ook voor dat het glas niet bevriest zodat je optimaal kunt genieten van het mooie uitzicht en de prachtige sterrenhemel. Natuurlijk is een reis naar Finland niet zozeer geschikt voor koukleumen, maar je kunt je wel op de kou kleden. Bovendien hoort een bestemming als Finland zeker thuis op jouw bucketlist. Rondscheuren op een sneeuwscooter, ijsvissen, op huskysafari en wanneer het donker wordt het noorderlicht spotten! Een overnachting in een glazen iglo in Finland is onvergetelijk.

2. Boomhut

Echt romantisch overnachten doe je natuurlijk in een boomhut in the middle of nowhere. Een originele slaapplek waar je geniet van de rust, de natuur en natuurlijk van elkaar. Slapen in een boomhut kan onder meer in Florida, Frankrijk en Australië.

3. Safari lodge

Ben je avontuurlijk ingesteld en gek op wilde dieren? Dan is het slapen in een safari lodge in het Krugerpark in Zuid-Afrika een ultieme ervaring. Vanaf je lodge of het zwembad kijk je direct uit over de savanne of een rivier waar krokodillen liggen, olifanten drinken en nijlpaarden zwemmen. ’s Avonds kom je samen bij het kampvuur of geniet je van alle dierengeluiden op je balkon. Een adembenemende slaapplek, alsof je rechtstreeks in een natuurfilm van National Geographic zit.

4. Panorama uitzicht

Het Marina Bay Sands Resort in Singapore is een hotel met zeer indrukwekkend uitzicht over de skyline van Singapore. Het hotel is uniek vanwege de architectuur, de grootte van het hotel en het waanzinnige zwembad op de 57e verdieping. Overnacht in een van de 2561 kamers met weids uitzicht over de stad of tuin en neem een verfrissende duik in de hoogste infinity pool ter wereld.

5. Waterbungalow

Witte stranden, helderblauwe zee en wakker worden met het ruisen van de golven. Sta op, geniet van het uitzicht en plons in het water vanaf je eigen glijbaan! Slapen in een watervilla op de Malediven is haast een droom van iedereen. Niet voor niets hoort de waterbungalow bij de 10 meest bijzondere overnachtingen. Een paradijs op aarde!

6. Duizend-en-een-nacht

Hou jij van sprookjes? Je stapt zo in de wereld van Duizend-en-een-nacht als je een van deze originele slaapplekken in de woestijn bezoekt. Slaap een nacht in een glamping tent onder de Indiase sterrenhemel of droom weg in een van de kamers in het woestijnkasteel in de Verenigde Arabische Emiraten. Geniet van de rust, de goudgele bergen en de adembenemende sterrenhemel.

 

7. Riad

Slapen in een riad is een typisch Marokkaanse aangelegenheid en een hele bijzondere ervaring. Riad betekent ‘tuin’. Riads bevinden zich meestal in een drukke stad. Wanneer je achter de deuren kijkt van een riad kun je je ogen vaak niet geloven. Alle kamers in de riad kijken uit op een mooie binnenplaats. De binnentuin is versierd met prachtige Marokkaanse tegeltjes en bevat vaak een zwembad met fontein en planten. In Marrakech zijn veel mooie riads, dus mocht je een tripje maken naar deze stad, dan mag een overnachting daar uiteraard niet ontbreken.

8. Yurt

Altijd al willen leven als een nomade? Slaap dan in een Mongoolse yurt of ger, een traditionele tent van een nomadische herder. De vrijgevochten nomadische levensstijl is een sterk kenmerk van de Mongoolse cultuur. Nomaden halen en verplaatsen hun yurt meerdere keren per jaar op basis van de beschikbaarheid van voedsel voor hun dieren en het weer. Slaap ook in een yurt en maak de nomadische levensstijl van dichtbij mee.

9. IJshotel

Op zoek naar iets unieks? Ga dan naar het uiterste noorden van Zweden, de ‘coolste’ plek om te overnachten. Elk jaar, wanneer het koud genoeg is, worden de kamers opnieuw gebouwd door kunstenaars van over de hele wereld. In amper een maand tijd staat het gehele ijshotel klaar om de eerste gasten te ontvangen. Naast dat je kunt slapen op een bed van ijs is het ook een mooie locatie om aan winterse activiteiten deel te nemen zoals een huskytocht of een workshop ijssculpturen maken.

10. Op grote hoogte

Als je dacht dat je het verder weg moet zoeken om bijzonder te overnachten dan heb je het mis. Altijd al wel eens willen slapen op grote hoogte? Bij de NSDM-werf in Amsterdam kun je slapen in een kraan. Kies uit een van de drie luxe suites met geweldig uitzicht op het IJ en Amsterdam. Bovendien kun je lekker bubbelen in een jacuzzi op de bovenste etage.

Heb jij wel eens in een van deze bijzondere accommodaties mogen slapen? Of ken je nog meer unieke overnachtingen? Vertel het ons! 

Vorig artikel
Onee, van te weinig slaap word je dik!
Volgend artikel
De winter is om van te houden