Wat zegt je slaaphouding over je karakter? | Betekenis slaapposities

Wat zegt je slaaphouding over je karakter?

Ieder mens slaapt op een andere manier. Misschien val jij het snelst in slaap als je op je zij ligt, of draai je halverwege de nacht op je buik en kun je uren doorslapen. Maar wist je dat je slaaphouding ook iets zegt over je karakter? Check of het ook voor jou klopt, we zijn benieuwd!

Betekenis verschillende slaaphoudingen

Foetushouding

Als je in de foetushouding slaapt, lig je met je knieën opgetrokken op je zij. Je vormt met je lichaam als het ware een soort bal. Als je vaak zo slaapt kom je vaak stoer en sterk over, maar ben je vanbinnen eigenlijk erg gevoelig, onzeker en lief. Misschien ben je ergens bang voor? Ongeveer veertig procent van de mensen slaapt in deze houding, dus als dit je bekend voor komt ben je zeker niet de enige! Ook lijken vooral vrouwen in deze houding te slapen. Wanneer je tot de groep zijslapers behoort ontdek je hier welk hoofdkussen het beste bij jouw slaaphouding past.

Semi-foetale houding

Bij deze houding lig je hetzelfde als bij de foetushouding, maar dan met je knieën maar een klein beetje opgetrokken, tot halverwege je lichaam. Als je vaak in deze slaaphouding ligt, zou je open, sociaal en zelfverzekerd zijn. Daarnaast straalt deze slaaphouding warmte en bescherming uit, maar ook beweeglijkheid. Dit zou erop wijzen dat je evenwichtig en emotioneel stabiel bent.

Soldaat-houding

Als je op je rug slaapt, met je armen langs je lichaam, dan ben je vaak rustig en gereserveerd. Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan anderen, en houdt niet van gedoe. Vooral perfectionisten slapen in deze houding!

Houtblok-houding

Wanneer je kaarsrecht op je zij ligt, met je armen langs je lichaam, dan slaap je in de houtblok-houding. Hiermee laat je zien dat je onbevreesd en niet bang bent voor anderen. Je bent graag in gezelschap en hebt veel sociale contacten. Maar let op: je bent ook goed van vertrouwen, waardoor het gevaar van oplichting op de loer ligt.

De vrije val

Slaap je op je buik met je armen bij je hoofd? Dan lig je in de vrije val houding. Deze slaaphouding is voor echte controlfreaks. Je bent wat onzeker en hebt een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor je de touwtjes graag in handen hebt en de controle over de situatie wil behouden. Je bent ook heel sociaal, maar soms ook nerveus en lichtgeraakt. Ook kom je liever niet in extreme situaties terecht.

Zeester

De meeste mensen kennen de zeester-houding wel: je ligt op je rug met je armen en benen verspreid over het bed. Dit laat zien dat mensen altijd op jou kunnen rekenen. Je bent goed in luisteren en staat niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling. Je bent een goede vriend voor anderen, je staat altijd voor ze klaar. Daarnaast heb je een open kijk op de buitenwereld.

Door inzicht te krijgen in jouw favoriete slaaphouding en te kiezen voor het juiste slaapcomfort, voorkom je rug- en nekklachten. Zo word je iedere ochtend wakker met een glimlach! Dat wil jij toch ook? Bij Smulderstextiel.nl hebben we diverse hoofdkussens special voor rug-, buik- en zijslapers.

Ga naar hoofdkussens >>

 

En, komen jouw karakter en slaaphouding overeen?

Vorig artikel
Wat is de ideale slaapkamertemperatuur?
Volgend artikel
Jongeren en hun mobieltje