Ingrediënten voor een slaapfeestje

Ingrediënten voor een slaapfeestje

Misschien ken je ze nog van toen je zelf klein was: slaapfeestjes! Samen met vriendinnen laat opblijven, kussengevechten houden en al giechelend proberen in slaap te vallen. Slaapfeestjes waren toen al leuk – en zijn dat nog steeds! Met deze tips bezorg je je kind een spetterend slaapfeestje.

Nostalgie

Een slaapfeestje organiseren doet een beroep op je creativiteit, maar roept mogelijk ook herinneringen aan je eigen jeugd op. Misschien kun je je nog herinneren hoe spannend een slaapfeestje was en hoeveel plezier je eraan beleefde. En hoewel de tijden veranderen, blijven sommige dingen gewoon hetzelfde: kinderen zijn immers nog steeds dol op logeerfeestjes. Niet in de laatste plaats omdat het ze veel vrijheid geeft: in bed eten, films kijken, met kussens gooien en laat opblijven. De perfecte ingrediënten voor een avondje plezier!

Beddengoed in stijl

Het is natuurlijk het leukste als alle kinderen in dezelfde ruimte kunnen slapen. Als de slaapkamer te klein is, laat ze dan in de woonkamer of op zolder slapen. Zorg voor leuk beddengoed, zodat het feestje helemaal in stijl is. Kleed de slaapkamer van de jarige bijvoorbeeld aan met een sprookjes dekbedovertrek: succes gegarandeerd! Ook Disney beddengoed is een goede keus. Is er niet genoeg slaapplaats, laat de gasten dan hun eigen slaapzakken meenemen.

Activiteiten

Als het gaat om activiteiten, dan zijn er volop mogelijkheden. Stem deze af op de leeftijd en interesses van de kinderen. Uiteraard kun je je creativiteit de vrije loop laten. Deze activiteiten doen het in ieder geval altijd goed:

  • zet een leuke film op, die de kids al snackend vanuit bed mogen kijken
  • verkleedpartijtjes en modeshows zijn altijd leuk
  • dim de lichten en zet muziek aan: discotime!
  • ook experimenteren met make up valt altijd in de smaak

Leuke details

Het geheim van een geslaagd slaapfeestje zit ‘m in de details. Snacken vanuit bed is leuk, maar je kunt het nog specialer maken door een belletje naast het bed te zetten: zo kan er bij dorst of lekkere trek een bestelling worden gedaan! Wil je het helemaal bijzonder maken, neem dan de rol van ober aan zodat de kinderen zich speciale gasten voelen. Ook leuk: maak een deurhanger met een speciale tekst (bijvoorbeeld ‘niet storen, hier wordt gefeest!’), zodat de kinderen het gevoel hebben op een exclusief feestje te zijn.

Qua spelletjes zijn de mogelijkheden eindeloos: van bordspelletjes en het versieren van witte kussenslopen tot het uitzetten van een parcours door de slaapkamer, dat de kinderen met een blinddoek moeten afleggen. Pret gegarandeerd! Maak het feest de volgende ochtend af met een lekker ontbijtje van bijvoorbeeld versgebakken croissantjes. Als iedereen aan het eind van de ochtend weer naar huis gaat, kunnen de kinderen terugkijken op een geslaagd slaapfeestje en nog even nagenieten – en jij stiekem ook!

Vorig artikel
Volgend artikel