De beste tip om je examens door te komen: ga slapen!

De beste tip om je examens door te komen: ga slapen!

De examens zijn weer begonnen! Het moment waarop je moet presteren en zoveel mogelijk vakken tegelijk moet leren. Soms kan dat overweldigend zijn en zo zwaar dat je het af en toe niet meer zo goed ziet zitten. Gelukkig hebben wij een belangrijke tip die je zeker gaat helpen: ga slapen!

Van slapen word je slim

Het is helaas niet zo dat je lekker in je bed kunt gaan liggen en verwachten dat je de volgende ochtend met alle kennis die je nodig hebt voor je examen wakker wordt. Maar, slapen helpt je wel bij het onthouden van de dingen die je overdag hebt geleerd. Studeren moet je dus nog steeds, maar als je daarna een nachtje goed slaapt, onthoud je sowieso meer dan wanneer je de nacht doorhaalt om te studeren. Zo is zelfs gebleken dat wanneer je in plaats van zes uur zeven uur gaat slapen, je gemiddeld al 0,9 punten hoger haalt voor je examen! Dat is de moeite wel waard, toch?

De REM-slaap

Daarbij is het wel belangrijk dat je op een goede manier slaapt. Vooral wanneer je in de REM-slaap terecht komt onthoud je meer van wat je ’s middags hebt geleerd. Per nacht breng je wel maar ongeveer 15% in de REM-slaap door, dus een goede nachtrust is zeker van belang! Zorg er dus voor dat je niet gestrest bent en rustig kunt gaan slapen. Heb je daar nog wat hulp bij nodig? Wij hebben nog wel wat tips om rustig in slaap te kunnen vallen. Probeer bijvoorbeeld deze truc!

Op tijd opstaan

Als je ’s nachts goed hebt geslapen, zou het geen probleem moeten zijn om ’s ochtends op tijd je bed uit te komen. Je hebt immers precies genoeg geslapen en je weet alle leerstof uit je hoofd, dus waar maak jij je zorgen om? Mocht je er toch nog wat moeite mee hebben, probeer dan eens een van onze tips om sneller je bed uit te komen. Stop bijvoorbeeld met snoozen!

Heel veel succes met de examens!

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
moederdag kinderdekbedovertrekken cadeau origineel
Volgend artikel