Slapen met make-up: kan dat echt niet?

Slapen met make-up: kan dat echt niet?

Slapen met make-up

We weten het allemaal: met make-up op slapen is slecht. Toch doet bijna de helft van alle vrouwen dit wel eens.  Op den duur kan dit ernstige gevolgen hebben voor je huid. Maar waarom is met make-up slapen eigenlijk zo slecht? En één nachtje kan geen kwaad toch?

Zelfs één nachtje is slecht

Helaas, zelfs één nacht slapen met make-up is niet goed voor je huid. Dit komt doordat je huid in je slaap tot rust komt en zichzelf weer herstelt na een zware dag. Met nog een laag make-up op je gezicht stopt dit proces en kan de huid zelfs nog meer beschadigd raken. Door wrijving met het kussen raken de poriën flink verstopt, met puistjes en rode bultjes als gevolg. Wist je trouwens dat foundation werkt als een soort magneet voor vuil en vrije radicalen? Voor het slapen gaan zit deze laag dan ook vol uitlaatgassen, stof, bacteriën en ander viezigheid. En dat zit dan heel de nacht te broeien op je gezicht, iew!

Ook lipstick en mascara?

Ook slapen met oogmake-up en lipstick is slecht voor je huid en zal zeker geen schoonheidsslaapje opleveren. Mascara laat zelfs je wimpers sneller afbreken en lipstick droogt je lippen uit. Verwijder dan ook altijd goed je lipstick door je lippen te scrubben en haal je oogmake-up af met een doekje. Doe je dit niet dan maak je een grote kans op geïrriteerde ogen, verstopte haarzakjes en zelfs een flinke oogontsteking.

Elke avond schoonmaken

Het is slim om elke avond je gezicht goed schoon te maken. Je gezicht wordt namelijk de hele dag blootgesteld aan afvalstoffen en bacteriën. Deze blijven achter op de huid, ook als je geen make-up draagt. Het gezicht grondig reinigen met een cleansing water, oogcreme, lippenbalsem en een nachtcrème of gewoon even snel een reinigingsdoekje erover: zolang je het maar elke avond even schoonmaakt, wordt je huid een stuk gezonder wakker.

Vorig artikel
Veel katoen voor uw poen!
Volgend artikel