9 slaapposities die iets over je relatie zeggen

9 slaapposities die iets over je relatie zeggen

slaappositie over je relatie

Je slaapt natuurlijk het liefst samen met je lief. Maar in welke positie slaap je dan eigenlijk? En wist je dat jullie slaappositie veel zegt over je relatie?

Slaapposities en je relatie

Lichaamstaal-expert en auteur van ‘Succes Signals, A Guide to Reading Body Language’ Patti Wood legt uit dat je onderbewustzijn bepaalt welke houding je aanneemt naast je slapende geliefde en deze slaappositie kan daardoor perfect vertellen hoe je relatie werkelijk in elkaar steekt. Ook nieuwsgierig wat jullie slaappositie over je relatie verklapt? We zetten het even op een rijtje!

Hoofd op de borst

Wanneer jij het liefste slaapt met je hoofd op de borst van je lief, dan ben je vol vertrouwen. De armen om je heen zeggen “Ik ben sterk en ik gebruik die kracht om jou te beschermen”, aldus Wood. Lig jij ook nog in foetushoudig, dan geef je je volledig over aan jouw partner. Lig je met de benen languit, dan verklapt jouw lichaamstaal dat je binnen de relatie ook graag je eigen keuzes maakt.

Face-to-face

Liggen jullie met het gezicht naar elkaar toe? Dan is dit een onbewuste poging om elkaar aan te blijven kijken. Slapen jullie normaal niet zo, maar nu wel? Dan is de kans groot dat één van jullie twee op zoek is naar meer intimiteit.

Met de billen tegen elkaar

Wanneer jullie slapen met de gezichten van elkaar af en de konten tegen elkaar aan, houden jullie als stel seksueel contact zonder die vervelende adem in je gezicht. Verder vertelt deze slaappositie dat jullie een sterk koppel zijn, en ieder ook de behoefte heeft aan eigen dingen.

Op de buik

Als jij of je partner buikliggers zijn, dan zit de relatie niet helemaal goed. Volgens Wood is op de buik slapen een teken van angst en kwetsbaarheid. Ook verklapt het een gebrek aan seksueel vertrouwen. Maak je overigens niet direct zorgen over jouw relatie. Wanneer er nek- of rugklachten zijn, is er vaak niets aan de hand.

Slaapposities

Aan de kant

Jullie slapen allebei aan de andere kant in bed. Dit kan zeggen dat jullie gewoon onafhankelijk zijn en graag dingen voor jezelf doen of gewoon beter slapen als je breed en vrij ligt. Maar pas op! Het is ook een clue dat er iets goed mis is in jullie relatie. Misschien heeft één van jullie veel stress, een geheim of vinden jullie elkaar gewoon niet meer zo aantrekkelijk.

Voetje wrijven

Als alleen jullie voeten of benen elkaar raken in jullie slaap dan is er behoefte aan emotioneel of seksueel contact. Is jouw partner degene die zijn/haar voet tegen de jouwe aan wrijft, dan is hij of zij op zoek naar meer intimiteit en visa versa.

Lepeltje lepeltje

De meest bekende slaappositie voor stelletjes is natuurlijk lepeltje lepeltje. Wanneer jullie lepeltje lepeltje slapen wordt er een veilige en intieme omgeving gecreëerd. Verder zegt het erg veel wie de grote en wie kleine lepel is. Is de man de grote lepel en de vrouw de kleine lepel, dan beschermt de man de vrouw in zijn slaap en voelt de vrouw zich geborgen. Het is trouwens ook een seksuele positie doordat de penis tegen de vrouwelijke billen ligt. Is de vrouw de grote lepel? Dan kan dit wijzen op bezitterig gedrag.

Lepelen met afstand

Eerlijk is eerlijk, na een tijdje wil je gewoon graag iets meer afstand tijdens het spoonen. Dit ligt toch iets comfortabeler en toch behoud je dat veilige en beschermende gevoel. Wel gaat het seksuele aspect verloren. Maar ach, we slapen dan toch.

Verstrengeld

Gefeliciteerd! Volgens de wetenschap is het een zeer goed teken als jullie slapen met jullie armen en benen in elkaar verstrengeld. Jullie kunnen duidelijk geen genoegen krijgen van elkaar en niets krijgt jullie uit elkaar, zelfs niet Klaas Vaak.

 

Bron: Cosmopolitan.com

Bewaren

Vorig artikel
Wakker worden met nekpijn - Oorzaak, advies en tips
Volgend artikel
Unique Living plaids voor het voorjaar