Goed slapen met een gebroken arm of schouder [Tips & Tricks]

Goed slapen met een gebroken arm of schouder

Ondanks je breuk toch goed slapen doe je zo!

Plots slaat het noodlot toe; een harde val van je paard of fiets. Je probeert jezelf nog op te vangen, maar je hebt direct veel pijn. Je blijkt een breuk in je pols, arm, schouder of sleutelbeen te hebben. De dokter zal je het advies geven om zoveel mogelijk rust te nemen, omdat dat belangrijk is voor het herstel. Een comfortabele houding vinden in bed valt echter alles behalve mee. Met een paar kleine aanpassingen kun je de nacht toch een stuk aangenamer maken. Wat kun je doen om ondanks je breuk goed te slapen? Lees onze tips!

Buikslapers

Ben jij een echte buikslaper? Dan zal jij het meeste van iedereen moeten wennen aan je nieuwe slaaphouding. Ga namelijk beslist niet op je buik liggen, want er komt zo te veel druk op je armen en schouders. Dit is natuurlijk erg pijnlijk en je breuk krijgt niet genoeg ontspanning om te herstellen. Als je al in slaap valt, zal je door de pijn regelmatig wakker worden. Zie bovendien nog maar eens fatsoenlijk uit bed te komen!

Slapen op je rug

Ons advies is om in eerste instantie op je rug te slapen in een half zittende houding. Dit maakt het gemakkelijker om in en uit je bed te stappen. Om goed rechtop te kunnen blijven zitten gedurende de nacht en zo de juiste ondersteuning te hebben, kan er een extra kussen in je rug nodig zijn. Zorg er daarnaast voor dat je arm niet wegdraait tijdens je slaap met een wat steviger kussen langs het lichaam. Bovendien zou je ook nog een dun en zacht kussen op je buik of schoot kunnen leggen, om daar je arm op te laten rusten. Op die manier kun je je toch zoveel mogelijk ontspannen.

Snoozing hoofdkussens> Polydaun hoofdkussens > Silvana hoofdkussens>

Slapen op je zij

Verloopt het herstel zoals gehoopt, en slaap je toch liever op je zij? Probeer eens op je goede zij te gaan liggen en gebruik een paar extra kussens. Een kussen in je rug voorkomt dat je vaak gaat draaien tijdens je slaap. Dit kan namelijk nog steeds veel zeer doen, en je bent dan in één klap weer klaarwakker. Heb je je arm of pols gebroken? Leg een zacht kussen voor je neer waar je je arm op kunt leggen. Ligt best goed he? Welterusten!

Kussen bestellen?

Smulderstextiel.nl heeft kussens in alle soorten en maten. Op zoek naar een zacht, medium, of stevig kussen? Ben jij een buik-, rug-, of zijslaper? Voor iedereen zit er wel een geschikt kussen tussen! Kom je er niet uit? Gebruik dan onze handige keuzehulp!

Vorig artikel
hoofdkussen-onderhouden-vervangen-wassen
Volgend artikel
welk hoeslaken moet ik kiezen?