Wakker worden met nekpijn

Wakker worden met nekpijn

Wakker worden met nekpijn - Oorzaak, advies en tips

Auw. Heb je net lekker geslapen, word je weer wakker met nekpijn. Het is een veelvoorkomende klacht bij zowel jonge als oudere mensen. En fijn is het niet, zeker als je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek. Maar wat kan je er eigenlijk aan doen?

Waarom je wakker wordt met nekpijn

Om iets aan die nekpijn te doen, is het natuurlijk goed om eerst te weten wat de oorzaak is. Als je wakker wordt met nekpijn dan kan dat volgens fysiotherapeut Frank Muller meerdere oorzaken hebben, maar de meest voorkomende is het continu aanspannen van je nekspieren. Dit aanspannen kan weer komen door stress, of door een niet lekker liggend kussen.

Nekpijn door je kussen

Het is daarom ook heel goed mogelijk dat jij nekpijn krijgt door je kussen. Ook als je kussen heerlijk ligt, wil het namelijk niet zeggen dat het ook de juiste ondersteuning biedt. En een slechte ondersteuning van het hoofd en de nek kan vervelende lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Het is daarom ook belangrijk een goed hoofdkussen te kiezen.

Anti-nekklachten kussens

Om nekpijn te voorkomen is het slim een vormvast hoofdkussen te kiezen, zoals een kussen met een traagschuim vulling. Ook zijn er hoofdkussens met een speciale neksteun. Met deze kussens worden de nek en het hoofd optimaal ondersteund, waardoor de nekspieren kunnen ontspannen en jij zonder pijn wakker wordt. Bekijk hier ons assortiment anti-nekklachten hoofdkussens »

Kies de juiste slaaphouding

Let bovendien ook eens op je slaaphouding. Op je zij heb je namelijk een andere ondersteuning voor de nek nodig als op je buik. Een zij-slaper steunt tijdens het slapen bijvoorbeeld op de schouder waardoor er ruimte ontstaat tussen het hoofd en het matras die je het beste opvult met een stevig en hoog kussen. Een buik-slaper ligt juist weer de hele nacht met het hoofd opzij met een kromme nek. Hier is dan juist een zacht en laag kussen prettig. Slaap je het liefste op je rug? Dan is het advies: hoe groter de kromming van de rug, hoe hoger het kussen.

Kom je er nog niet helemaal uit? Dan hebben we op Smulderstextiel.nl een handige keuzehulp om jouw perfecte kussen uit te zoeken! Ga direct naar de keuzehulp »

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
VT Wonen Dip Dye dekbedovertrek
Volgend artikel
slaappositie over je relatie