Japandi-stijl: het beste van twee werelden

Japandi-stijl: het beste van twee werelden

VT Wonen Dip Dye dekbedovertrek

Hygge meets Wabi-Sabi. De Japandi-woontrend combineert de mooiste elementen van de Scandinavische en de Japanse stijl. Aan de ene kant brengt de Scandi-woonstijl warmte en comfort in huis en aan de andere kant zorgt de Japanse stijl voor een gevoel van rust en elegantie. Met de natuur als belangrijkste inspiratiebron vormen deze interieurtrends samen dan ook de perfecte basis voor een geslaagd zen interieur. Aan de hand van de volgende stylingtips creëer je gemakkelijk jouw eigen Japandi-slaapkamer.

1. Minimalisme met organische vormen

De Japandi-stijl is elegant, eenvoudig en functioneel. Anders gezegd: less is more. Sobere maar fraaie gebruiksvoorwerpen, zoals een mooie vaas met bloemen, geven je interieur een chic tintje. Doordat strakke lijnen worden gecombineerd met ronde organische vormen, krijgt je slaapkamer een moderne, ontspannen uitstraling. In deze minimalistische woontrend is bovendien een belangrijke rol weggelegd voor statement pieces of pronkstukken. Met een contrasterende accentmuur of een opvallend kunstwerk maak je de inrichting niet alleen spannender, maar breng je ook meer balans en diepte in je slaapkamer.

2. Naturel kleuren met contrasterende accenten

Lichte (pastel)tinten en sobere natuurkleuren, zoals grijs, beige en wit, vormen de basis voor het kleurenpalet van de Japandi-look. Zij brengen niet alleen rust, licht en ruimte in huis, maar laten tegelijkertijd de mooie kleuraccenten beter uitkomen. Net als de hierboven genoemde pronkstukken, geven zwarte accessoires en uitgesproken contrastkleuren, zoals indigoblauw of aubergine, karakter en persoonlijkheid aan deze trendy woonstijl. Daarbij zou je natuurlijk kunnen denken aan een mooi dekbedovertrek met tie-dye motief of een stijlvolle plaid op het voeteneind van je bed. Op zoek naar inspiratie? Laat je dan verrassen door de prachtige beddengoedcollecties van merken als VT Wonen, Damai en Kayori.

3. Natuurlijke materialen

Het Japandi-interieur haalt buiten naar binnen. Vandaar dat houten meubels zeker niet mogen ontbreken. Combineer daarbij licht blond hout voor een Scandinavisch tintje met donkere houtsoorten voor de Japanse sfeer. Vervolgens maak je jouw slaapkamer helemaal zen met een bonte mix van natuurlijke materialen, zoals bamboe, rieten vlechtwerk, papier en keramiek. Voor het beddengoed, plaids en kussentjes kies je natuurlijk fijne organische stoffen en texturen, zoals linnen, katoen en wol. Ze sluiten niet alleen perfect aan bij het streven naar duurzaamheid, maar ze vullen het huis tegelijkertijd met een gevoel van rust, geborgenheid en harmonie.

4. Groene planten

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, draait bij Japandi alles om de natuur. Groene planten zijn dan ook een echte must in huis. Maar let daarbij wel op dat je de minimalistische look niet uit het oog verliest, want zelfs bloemen en planten worden in deze woonstijl zorgvuldig gekozen op kleur, vorm en contrast. Een enkele bloesemtak in een strakke stenen vaas is immers al voldoende om eenvoudig een dramatisch effect te creëren. En wat dacht je van orchideeën? Deze ranke en sierlijke bloemen geven je interieur een mooi oosters tintje. Daarnaast zuiveren ze ook nog eens de lucht en zorgen ze voor extra zuurstof in je slaapkamer. Kortom: met onze Japandi-stylingtips tover je jouw slaapkamer eenvoudig om tot een fijne plek waar je helemaal kunt onthaasten en tot rust kunt komen.

Ga jij ook voor de Japandi-woonstijl?

Vorig artikel
Volgend artikel
Wakker worden met nekpijn - Oorzaak, advies en tips