De zomertijd gaat in: vannacht een uurtje minder slapen!

De zomertijd gaat in: vannacht een uurtje minder slapen!

Vannacht gaat de zomertijd weer in. De klok gaat om 2 uur ’s nachts naar 3 uur, waardoor we dus met zijn allen een uur eerder aan het ontbijt zitten. Dat uurtje minder slaap is echter minder erg dan je denkt. Het schijnt zelfs goed voor je te zijn. Tenminste, als je het goed aanpakt natuurlijk.

Een uurtje eerder op is goed voor je

Zelfhulpgoeroe Hal Elrod beweert zelfs dat je jezelf fysiek en sterker zal gaan voelen door je wekker een uurtje eerder te zetten. In zijn bestseller The Miracle Morning legt hij uit dat je door dat extra uurtje rustig en ontspannen wakker wordt. Ook geeft het boek tips voor een succesvol ochtendritueel. Wat je ook doet met dat extra uur, dat uurtje is volledig voor jou!

Een uurtje eerder op en een uurtje eerder naar bed

Slaapdeskundige en hoogleraar Gerard Kerkhof is ook zeker voorstander om een uurtje vroeger uit bed te stappen. Wel waarschuwt hij dat een uur eerder opstaan ook gepaard moet gaan met een uur eerder naar bed. “Het probleem van nu is namelijk juist dat jongeren, met alle prikkels die tot ’s avonds laat op hen afkomen, steeds later gaan slapen.” En dan leidt een uur eerder opstaan juist tot een slaaptekort met alle negatieve gevolgen van dien.

Lees hier waarom genoeg slapen belangrijk is » 

Vele Nederlanders, waaronder blogster Cynthia Schultz van misslipgloss, zijn al fan en onderhandelingen voor een Nederlandse vertaling van de Amerikaanse bestseller zijn in volle gang. Maar of je er nu wel of niet in gelooft; met de zomertijd kun je morgen alvast oefenen met een uurtje extra in de morgen.

Voor de zekerheid doen wij vanavond ook een uurtje eerder het licht uit. Slaap lekker!

Bron: AD

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel