Doe een winters beauty slaapje!

Doe een winters beauty slaapje!

Brr… Vorige week was het koud en flink ook. Maar niet alleen wij hebben de kou moeten doorstaan, ook je huid heeft het zwaar gehad. De winterse temperaturen buiten en prettige warme temperaturen binnen zijn namelijk niet zo fijn voor je huid. Waarschijnlijk voelt je huid een stuk droger, heb je gesprongen lippen en ook nog dat statische haar. Hallo pluis! Maar geen paniek, met een winters beauty slaapje word jij weer mooi wakker.

Smeren maar!

Tijdens de koude maanden gaat het om smeren en hydrateren. Ga nooit de deur uit zonder een verzorgende lippenbalsem en smeer deze lekker dik op voor het slapen gaan. Ook je gezicht moet je goed blijven verzorgen met een dagcrème en een nachtcrème. Kies voor de nacht een voedende olie of een speciaal nachtmaskertje.  Deze voeden de droge huid en helpt de vochtbalans te herstellen.

Met sokken en handschoenen aan naar bed

Door een nachtje te slapen met sokken en handschoenen aan word je in de morgen weer wakker met zijdezachte handen en voeten. Smeer je droge handen en voeten voor het slapen gaan in met een verzorgende crème en doe daarover handschoenen en sokken aan. Hierdoor kan je de crème niet van je handen of voeten wrijven en trekken de verzorgende producten goed in. En het is ook nog eens lekker warm!

Slapen met sokken en handschoenen

Kachel laag

Door de verwarming hoog te zetten in de winter zorg je voor een droge hete lucht in huis met een droge huid en pluizig haar als resultaat. Hou de kachel dan ook laag in de slaapkamer. Niet alleen slaap je onrustiger bij een zweterige temperatuur, de droge lucht kan er ook nog voor zorgen dat je last krijgt van je mond en je ogen. Door de slaapkamertemperatuur rond de 18 graden te laten, creëer je de beste omstandigheden voor jouw schoonheidsslaapje.

Heb je het ’s nachts toch frisjes? Maak dan jouw slaapkamer winterproof met deze tips »

Tot slot: Slaap goed

Wedden dat je er beter uitziet als je iedere nacht goed slaapt? Met acht uur slaap kan je huid namelijk goed herstellen en zijn eigen vochtbalans op orde maken. Ook wallen zijn bij een goede nachtrust verleden tijd.

Good Morning Beautiful.

Vorig artikel
Slapen met make-up
Volgend artikel