Goed beddengoed is goed slapen!

Goed beddengoed is goed slapen!

Zoals we je eerder al vertelden, wordt op 18 maart tijdens de Internationale Dag van de Slaap veel aandacht besteed aan oorzaken van slaapproblemen. Maar los van alle mogelijke oorzaken en factoren is de eerste stap voor een goede nachtrust het juiste beddengoed kiezen. Aan de basis van goed slapen staan namelijk een voor jou geschikt hoofdkussen en dekbed. Vandaag een klein lesje in beddengoed!

Dekbed

Verreweg het belangrijkste om op te letten bij de aanschaf van een nieuw dekbed is de warmteklasse. Sommige mensen hebben het van nature snel warm, terwijl het voor anderen eigenlijk nooit warm genoeg kan zijn. De warmteklasse van een dekbed geeft aan welke warmte-isolatie deze biedt en voor welk seizoen het dekbed geschikt is. Zo is een klasse 1 dekbed heerlijk warm en geschikt voor de winter, terwijl klasse 4 juist enige verkoeling biedt en dus prima is voor broeierige zomernachten. Klasse 2 en 3 zijn iets meer gemiddeld. In ons assortiment wordt bij elk dekbed de bijbehorende warmteklasse aangegeven. Koop je een nieuw dekbed, let dan ook even op de volgende punten:

  • een enkel dekbed is geschikt voor elk seizoen; een 4-seizoenen dekbed daarentegen heeft twee aparte delen voor het voor- en najaar, die samen een winterdekbed vormen
  • de vulling is bepalend voor je slaapcomfort. Dons is luchtig en biedt warmte, terwijl een synthetische vulling als microvezel geschikt is voor mensen met een allergie voor huisstofmijt
  • ook het vulgewicht is van belang. Hoe hoger, hoe comfortabeler.

Problemen met je partner omdat jullie verschillende warmtebehoeftes hebben? Lees dan vooral partnerdekbed: samen maar toch apart!

Hoofdkussen

Van wakker worden met hoofd- of nekpijn wordt niemand blij. Het is daarom belangrijk een hoofdkussen te kiezen dat aansluit op jouw slaaphouding; hiermee voorkom je namelijk vervelende nekklachten. Een hoofdkussen kiezen kan lastig zijn, maar van het juiste kussen zul je lang profijt hebben. Onthoud dat de twee belangrijkste punten bij de aanschaf van een hoofdkussen je slaaphouding en de vulling van het kussen zijn. Slaap je op je buik, dan volstaat een dun (of zelfs helemaal geen) kussen. Rugslapers hebben een dun, maar wel hoger kussen nodig. En zijslapers, opgelet! Juist in deze houding is voldoende ondersteuning van groot belang, omdat er extra druk op de schouders ligt. Een dik en hoog hoofdkussen is een must. Besteed vervolgens aandacht aan de vulling van het kussen:

  • dons is vrij zacht en kan naar wens gekneed worden
  • wol is stevig en tevens geschikt voor mensen met allergieën
  • traagschuim en latex zijn stevige vullingen, die optimale ondersteuning bieden.

Aan snurken, nachtmerries of stress kunnen we helaas weinig doen. We kunnen je met ons beddengoed echter wel een perfecte basis voor een goede nachtrust bieden!

Vorig artikel
Volgend artikel