Dit is het meest veelzijdige onderdeel van je beddengoed!

Dit is het meest veelzijdige onderdeel van je beddengoed

Ouderwetse lakens zijn hartstikke veelzijdig!

Een gewoon laken wordt vaak gezien als ouderwets of worden vaak geassocieerd met vroeger. Je ouders of grootouders hebben ze ongetwijfeld in de kast of op het bed liggen. En dat hebben ze slim bekeken; lakens zijn namelijk op allerlei manieren te gebruiken.

Wanneer komt een laken van pas?

Het grootste gedeelte van je beddengoed gebruik je altijd op één en dezelfde wijze. Lakens zijn daarentegen met afstand het meest veelzijdig van al je beddengoed spullen. Een laken kan in ieder geval in de volgende vier situaties erg nuttig zijn:

  1. Het is snikheet in je slaapkamer en onder je dekbed slapen is toch net wat te warm. Je vind het echter niet fijn om helemaal onbedekt te liggen. Onder een laken lig je dan uitstekend. Kies bijvoorbeeld voor een katoenen laken; lekker dun en luchtig maar toch dat zachte gevoel. Of een laken van satijn-katoen, dat voelt bijzonder koel en glad aan.
  2. Ook in de winter kan een laken erg nuttig zijn. Vanwege de kou besluit je om je beddengoed te verrijken met een wollen deken. Die voelt lekker zwaar en warm aan, alleen kan het wel een beetje gaan prikken of kriebelen. Een handige uitkomst is dan om een laken onder je deken te leggen voor het nodige comfort. Wil je genieten van extra warmte? Neem dan een flanellen laken. Met een leuke kleur vrolijk je je slaapkamer helemaal op!
  3. Baal je ervan dat je vaak je beddengoed moet verschonen? Ook dan is het handig om een laken onder je deken of dekbed te doen. Je houdt het dan vrij van stof en vuil. Zo nu en dan je laken wassen is veel simpeler dan bijvoorbeeld een dikke deken, waarmee je wasmachine in één klap bomvol zit.
  4. Je hebt maar heel weinig ruimte in huis om al die opgevouwen hoeslakens netjes op te bergen. Denk er dan eens aan om lakens te gebruiken als onderlaken. Die nemen namelijk minder plaats in in je kast!

Een laken kan dus meerdere functies hebben. Daarmee zijn ze verre van ouderwets, want tegenwoordig streven mensen er juist naar om hun spullen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Hartstikke modern dus!

Alle lakens bekijken >>


Gebruik jij ook wel eens een laken?

Vorig artikel
Zo kom jij de winter door
Volgend artikel
Samen slapen met je kids