Hoe vier jij World Sleep Day? - Tips tegen slapeloosheid

Hoe vier jij World Sleep Day?

Wereld Slaap Dag

Vandaag, 15 maart, is het de internationale dag van de slaap. Op deze dag vragen we aandacht voor alles wat met slapen te maken heeft, met name op het gebied van gezondheid en slaapkwaliteit. Er zijn nog altijd veel mensen die te kampen hebben met slapeloosheid. Recent onderzoek wijst uit dat aanleg voor slaapproblemen in je genen kan zitten. Dus ben jij een onrustige woeler, een echte nachtbraker of juist een (te) vroege vogel? Met onze tips helpen wij je aan een betere nachtrust zodat je straks slaapt als een roosje!

Er zijn vaak vele redenen aan te wijzen waardoor je slecht slaapt, zoals stress, medicijnen, alcohol of kunstmatig licht. Met de tips die we geven in de onderstaande blogs helpen we je al een eind op weg om beter te kunnen slapen.

Lees hier onze tips om gemakkelijker in slaap te vallen, welke natuurlijke hulpmiddelen je beter laten slapen, wat je tegen slapeloosheid kunt doen, de waarheid over slaappillen en hoe je met yoga voor een betere nachtrust zorgt.

‘Slapeloosheid zit in je genen’

Heb je het idee dat je al veel van deze tips opvolgt, maar slaap je toch slecht? Dan zijn je problemen mogelijk genetisch bepaald. In een grootschalig internationaal onderzoek, onder 1,3 miljoen mensen naar DNA in de hersenen, zijn namelijk verschillen waargenomen in de genetische samenstelling van de delen van het brein die spanning verwerken. De groep mensen met de afwijkende genen bleek relatief meer slaapproblemen te ervaren. Zodoende lijkt er een opmerkelijk verband aan het licht te zijn tussen slapeloosheid en de samenstelling van je DNA. Het zou dus kunnen dat je jezelf onthoudt van alle risicofactoren voor slapeloosheid, maar je genetisch gezien aanleg hebt voor slaapproblemen.

‘Genetisch bepaald’ klinkt alsof je slapeloosheid onomkeerbaar is. Ga echter niet bij de pakken neer zitten. Nu de oorzaak van je slechte slaap bekend is, opent het juist deuren voor een gerichte behandeling. Ergens aanleg voor hebben is namelijk niet onoverkomelijk, en het zal een kwestie van tijd zijn voordat er een oplossing voor is gevonden.

Uitslaapdag

Heb je totaal geen moeite met slapen? Vier de dag van de slaap dan net als de Belgen! Bij onze zuiderburen is deze dag namelijk uitgegroeid tot een heuse uitslaapdag; ook geen verkeerd idee! Met onze drukke levens vergeten we tegenwoordig wel eens hoe lekker het kan zijn om geen wekker te zetten en zo lang als het blijkbaar nodig is onder de dekens te blijven liggen. Uitslapen kan natuurlijk ook op andere dagen. Het is bovendien goed voor je creativiteit. Met het heerlijke beddengoed van Smulderstextiel wordt (uit)slapen vanzelf je grootste hobby!

Vorig artikel
Volgend artikel
De eerste koopjesmarkt was een groot succes