Niet kunnen slapen? Gemakkelijker in slaap vallen! [Tips & Tricks]

Niet kunnen slapen? Gemakkelijker in slaap vallen!

Niet kunnen slapen? Met onze tips kun jij voortaan slapen als een roos!

Niet kunnen slapen? Veel mensen hebben moeite om ’s avonds op tijd in slaap te vallen. Al is het minder moeilijk dan het misschien lijkt. Volg onze adviezen op en je zult voortaan slapen als een roos!

Moeite om op tijd in te slapen?

Met jouw drukke baan is het belangrijk dat je ’s ochtends weer goed uitgerust aan de nieuwe dag begint. Je wilt immers vroeg uit de veren zodat je netjes op tijd op je werk kunt verschijnen. Daarom kruip je de avond ervoor ook op tijd onder de wol, echter wil het slapen maar niet lukken. Wat moet je hieraan doen?

Een donkere slaapkamer

Je slaapkamer is alleen bedoeld om in te slapen en niet om in te werken of een film te kijken, zeker niet vlak voor het slapen gaan. Schakel je mobiele telefoon en televisie uit en maak de kamer zo donker mogelijk. Op die manier begrijpt je lichaam dat de nacht eraan zit te komen. Wil je nog wat te lezen hebben? Pak een boek! Je vermijdt zo het blauwe licht van je mobieltje dat de aanmaak van melatonine in de war schopt waardoor je niet kan slapen. Melatonine is het hormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Lezen werkt bovendien ontspannend. Voor je het weet beginnen je ogen dicht te vallen.

Regel de temperatuur

Het is ook belangrijk dat het niet te warm of te koud is in je slaapkamer. Een verkeerde slaapkamertemperatuur is vaak de oorzaak dat mensen niet kunnen slapen. De ideale temperatuur om in te slapen ligt rond de 18 graden. In de winter kan het nodig zijn om je kamer overdag te verwarmen. Zet in de zomer overdag en eventueel ook ’s nachts het raam open om je kamer te verkoelen. Ga niet op de tocht liggen, want dan verkrampen je spieren terwijl ze juist moeten ontspannen.

Een goed bed

Vraag jezelf eens af of je bed nog wel in orde is. Een matras waarvan je de veren in je rug voelt steken draagt natuurlijk niet bij aan je slaapcomfort. Kies ook voor optimaal beddengoed wat het beste past bij jouw voorkeuren. Slaap jij het liefst het hele jaar door met je raam open? Dan heb je misschien een flanellen dekbedovertrek en een extra warm dekbed nodig om het niet koud te krijgen, zeker in de winter. ‘s Zomers is het lekker slapen onder een verkoelend dekbedovertrek van katoen en een luchtig zomerdekbed. Om het compleet te maken met het perfecte hoofdkussen hebben wij een super handige keuzehulp.

Lichaam en geest

Je kamer en bed zijn ready! Toch zijn er nog een aantal valkuilen waardoor je niet in slaap zou kunnen vallen. Om zelf ook klaar te zijn om in slaap te vallen is het belangrijk dat je niet te veel eet of drinkt vlak voor je gaat liggen. Heb je toch nog trek in een gezonde snack? Lees dan hier wat je het beste kunt nemen. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om slaperig te worden doordat je hartslag daalt. Om piekeren te voorkomen raden we aan om je zorgen even van je af te schrijven, bijvoorbeeld in een dagboek.

Regelmaat

Nog steeds niet kunnen slapen? Zorg dat je overdag genoeg sport en beweegt! Al die overtollige energie moet ergens naartoe. Zet ook gelijk een streep door middagdutjes en uitslapen in het weekend. Regelmaat in je slaappatroon zal er samen met de bovenstaande tips voor zorgen dat het steeds gemakkelijker wordt om in te slapen.

Welterusten!

Vorig artikel
De coolste strandlakens voor jou!
Volgend artikel
baby slaap in hangmat vakantie 1920x1080