Vroeg opstaan zonder moeite? Lees onze tips!

Vroeg opstaan zonder moeite? Lees onze tips!

Tips vroeg opstaan

Iedereen herkent het wel: lig je lekker te slapen, is daar weer dat vervelende geluid. De wekker. Is het alweer tijd? Heb jij ook altijd moeite met vroeg je bed uit komen? Met deze tips om je dag goed te beginnen, wordt vroeg opstaan voor jou een makkie!

Zodra je het alarm hoort gaan, is het tijd om de dag te beginnen. Het liefst zet je de wekker uit en draai je jezelf nog eens om onder je comfortabele dekbed. Erg verleidelijk, vooral als het buiten nog fris is. Hoe zorg je ervoor dat de ochtenden draaglijker worden?

Snoozen is slecht als je vroeg op wilt staan

Hoe lastig het ook is voor de meesten, is het verstandig om niet te snoozen. Zodra je de wekker hoort, kun je deze het best meteen uit zetten en uit bed gaan. Kost dit moeite? Zet je wekker ergens anders in de kamer, dan moet je er wel uit om van dat gepiep af te komen. En als je dan toch al staat, kun je net zo goed je dag meteen beginnen, toch? 😉

Snooze

Wakker worden met behulp van licht

Gebruik je liever geen wekker? Om rustig wakker te worden, kun je gebruik maken van licht. Door natuurlijk licht in je kamer toe te laten word je geleidelijk wakker met zonlicht. Heb je verduisterende gordijnen in de slaapkamer? Een speciaal wake up light maakt gebruik van licht om je langzaam wakker te maken. Ook handig in de winter of op donkere dagen.

Een ochtendritueel helpt bij vroeg opstaan

Heb jij iedere dag weer tijd te kort om alles gedaan te krijgen? Als je de dag vroeg begint, win je misschien wel een paar kostbare uurtjes. Maak een ochtendritueel dat past bij jou. Start rustig op en neem een warme douche, maak een kop koffie en zet een muziekje op of neem de tijd om de krant rustig te lezen. Zo word je goed wakker en begin je ontspannen aan je dag.

Op deze manier krijg je die ellenlange to do list toch af. Of je houdt tijd over om een nieuwe hobby op te pakken en wat extra tijd voor jezelf. Een echte win-win situatie. Vroeg opstaan heeft zo toch voordelen!

Tips vroeg opstaan

Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Hoewel vroeg opstaan heerlijk kan zijn, moet je er wel rekening mee houden dat je voldoende slaap krijgt. Dit is noodzakelijk om de gehele dag productief te zijn. Ook om het op de lange termijn vol te houden is dit erg belangrijk. Sta je ’s ochtends vroeger op, zorg dan dat je in de avond op tijd naar bed gaat. Kost het moeite om ’s avonds snel in slaap te vallen? Lees dan onze blog met tips om gemakkelijk in slaap te komen.

Niet alleen de hoeveelheid slaap is belangrijk, ook de kwaliteit van je slaap speelt hierbij een rol. Bij Smulderstextiel vind je dekbedden en hoofdkussens die ervoor zorgen dat jij comfortabel zal slapen.

Ben jij een echt ochtendmens of blijf je liever wat langer liggen?

Vorig artikel
Pasen: tips voor een mooi gedekte paastafel
Volgend artikel
Thuiswerken met kinderen; hoe pak je dat slim aan?