5 tips voor een mooi gedekte paastafel

5 tips voor een mooi gedekte paastafel

Pasen: tips voor een mooi gedekte paastafel

Het is bijna Pasen! Heerlijk een lang weekend vol gezelligheid, veel eten en natuurlijk ook eitjes zoeken in en rond het huis. Zelf kunnen wij niet wachten om aan tafel te gaan en te genieten van een lekker paasontbijtje of een uitgebreide paasbrunch met het hele gezin. En die warme broodjes, verse sapjes en gebakken eitjes zijn helemaal smullen aan een mooi gedekte paastafel. Laat je inspireren door onze 5 tips voor de paastafel.

Tip 1 – Vrolijk tafellinnen voor de paastafel

Een mooi gedekte paastafel start bij het tafellinnen, zoals een mooi tafelkleed. Voor een rustig en chique effect is een effen wit tafelkleed over de tafel perfect maar ook met bruine en beige linnen creëer je een rustieke uitstraling. En in de keuken wordt het ook Pasen met deze fleurige thee- en handdoeken.

Meer keukentextiel >>

 

 

 

Tip 2 – Bloemetjes erbij

Pasen is natuurlijk niet compleet zonder een paar bloembollen en narcissen in huis. Ook op de paastafel is het leuk om potjes bloemen en plantjes neer te zetten. Zo wordt het geheel nog mooier!

Bron: The Budget Decorator

Tip 3 – Eierdopjes

Met Pasen mag een eitje natuurlijk niet ontbreken, dus wat heb je nodig? Juist ja; eierdopjes. Het leukste is om hier out-of-the-box te denken en jouw eigen eierdoppen te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld:

  1. een papiertje in een wijnglas te doen en hierin het gekookte ei;
  2. het ei mee te bakken in het brood;
  3. het ei in te wikkelen in een servet;
  4. een vogelnestje te maken.

Ideetjes genoeg in ieder geval!

Bron: Stylizimo
Bron: Agnetha Home

Tip 4 – Creatief met een servet

Bij een mooi gedekte tafel horen ook servetten en hier kun je erg leuke dingen mee doen. Je kunt het servet in een servetring op het bord leggen of op een andere manier versieren. Ook leuk is het servet vouwen in de vorm van een paashaas. Hoe creatief is dat!

Bron: Great Little Kitchen

Tip 5 – Maak naamkaartjes

Een naamkaartje geeft de gedekte tafel net dat beetje extra en je kunt deze gemakkelijk zelf maken. Schrijf het op een kaartje of maak er iets creatiefs van. Beschilder de eieren bijvoorbeeld met de namen.

Bron: Casa e Trend

Zeker weten dat het eten gaat smaken met bovenstaande tips en inspiratie voor een mooi opgemaakte paastafel. Oh en vergeet de paaseitjes niet te verstoppen 😉

Vrolijk Pasen!

Wij zijn zeer benieuwd naar jouw mooi gedekte paastafel! Tag ons @smulderstextiel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
iSeng dekbedovertrekken
Volgend artikel
Tips vroeg opstaan