Hoe blijf je lekker slapen met warm weer?

Hoe blijf je lekker slapen met warm weer?

Hoe blijf je lekker slapen met warm weer? 5 Tips!

Heerlijk, die zomerse temperaturen! Maar lekker slapen schiet er bij deze tropische waarden helaas weleens bij in. Een te warme slaapkamer zorgt ervoor dat je gaat liggen zweten, woelen en draaien en dus niet uitgerust wakker wordt. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om goed te slapen met warm weer. We geven je enkele tips om ook tijdens zwoele zomernachten van een goede nachtrust te genieten.

Ramen dicht, ramen open

Een van de belangrijkste tips is om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Dit doe je door overdag de ramen en gordijnen dicht te houden. ’s Avonds, als de temperatuur enkele graden is gedaald, zet je de ramen juist tegen elkaar open. Hiermee laat je iets frissere lucht binnen; bovendien kan de lucht door de tegen elkaar openstaande ramen door het huis circuleren. Vergeet bij open ramen natuurlijk niet om een hor te gebruiken, om vervelend zoemende gastjes in de nacht buiten te sluiten.

Ventileren

Voor die paar zomerse dagen of weken in Nederland schaf je natuurlijk geen airconditioning aan. Hoewel sommige huishoudens er wel één hebben, volstaat het in de meeste gevallen tijdens warme zomernachten een ventilator te gebruiken. Een extra tip hierbij is flessen met koud water of een bak met ijsklontjes voor de ventilator te zetten. Deze blaast zodoende namelijk extra koelte de ruimte in.

Water!

Een lekker verfrissende douche voor het slapen gaan helpt je af te koelen. Zorg er wel voor dat de temperatuur van het water gemiddeld is: zowel een te warme als een te koude douche zorgt ervoor dat je lichaam harder moet werken om de temperatuur weer te reguleren, waardoor je het weer onnodig warm kunt gaan krijgen. Daarnaast is het belangrijk voldoende te drinken zodat je niet uitdroogt. Te weinig vocht kan namelijk weer voor vervelende klachten zoals hoofdpijn zorgen. Zet een groot glas water naast je bed voor de nachtelijke dorst: altijd een goed idee, maar met hoge temperaturen nóg belangrijker!

Nachtkleding

Natuurlijk spreekt het voor zich om ook je nachtkleding op de temperaturen af te stemmen. Kies voor luchtige, losse nachtkleding van katoen. Dit materiaal absorbeert vocht en voelt koeler aan dan andere materialen. Hierdoor voorkom je een klam en zweterig gevoel als je slaapt.

Beddengoed

Ook wat betreft beddengoed is er veel wat je kunt doen om lekker te blijven slapen met warm weer. Ruil je 4-seizoenen dekbed altijd in voor een zomerdekbed van de juiste warmteklasse. Vind je een dekbed toch nog te warm, kies dan voor een laken of zelfs alleen een dekbedovertrek. Zorg sowieso voor een katoenen dekbedovertrek: zoals gezegd is dit een materiaal dat helemaal bij zomers weer past. De vochtregulatie van de stof zorgt ervoor dat je niet ligt te zweten; vocht wordt immers snel opgenomen zonder dat je beddengoed klam gaat aanvoelen. Bovendien is katoen lekker luchtig en voelt het in de zomer koel aan, precies wat je nu nodig hebt!

Met ons assortiment zomerdekbedden en koele lakens kom je deze warme nachten in ieder geval wel door.

Snoozing Kreta zomerdekbed
Snoozing Kreta zomerdekbed

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
outlast dekbedden uitleg informatie
Volgend artikel
tips helpen bedplassen