Slaap als een astronaut

Slaap als een astronaut

outlast dekbedden uitleg informatie

Wat?! Ja, ook jij kan slapen als een astronaut. Er bestaat namelijk beddengoed dat is gemaakt van hetzelfde materiaal als ruimtepakken. En daar slapen wij heel fijn onder. Die NASA technologie past zich namelijk constant aan jouw lichaamswarmte aan. Ideaal voor als je het dan weer koud en dan weer warm hebt in bed.

Ruimtetechnologie in beddengoed

In de ruimte is het namelijk soms koud en soms juist heel warm. De ruimtepakken van astronauten moeten daardoor elke temperatuur aankunnen en dat is NASA ook zeker gelukt door het ontwikkelen van geavanceerde ruimtetechnologie. Deze technologie blijkt ook perfect toepasbaar te zijn hier op aarde en in beddengoed. Het zijn namelijk ieniemienie microcapsules met uitstekende thermoregulerende eigenschappen, waardoor actief de temperatuur wordt geregeld. Deze worden ook wel thermoculen genoemd.

Hoe werken deze thermoculen dan?

Nou, dat heeft alles te maken met het PCM-principe, oftewel fase veranderend materiaal. Denk bijvoorbeeld maar eens aan water dat kan veranderen naar ijs en datzelfde ijs kan weer veranderen naar water. Ook de thermoculen kunnen veranderen van een vaste naar vloeibare toestand en weer terug. En door die faseverandering kunnen de microcapsulen warmte absorberen, opslaan en weer afgeven.

Wil je meer informatie over hoe dit werkt? Bekijk dan ook eens het filmpje van Outlast®, een van de bekendste materialen met thermoculen. Of lees snel verder naar de voordelen!

De voordelen

De thermoculen beschermen niet alleen tegen extreme temperatuursverschillen in de ruimte, maar zorgen ook voor een constante slaaptemperatuur thuis in bed. En doordat jij het dus niet meer plots super warm of ijskoud hebt, slaap je een stuk beter en dieper. Ideaal dus voor iedereen die weleens wakker is geworden doordat je het koud of warm had.

Outlast-werkt-temperatuur-nivellerend
Afbeelding van Temprakon

Of heeft jouw partner het altijd super warm terwijl jij ligt te rillen van de kou? Ook daarvoor biedt deze ruimtetechnologie uitkomst. De thermoculen passen zich namelijk aan op jouw temperatuur, waardoor je prima met zijn tweeën onder hetzelfde dekbed kunt slapen. Ook een 4-seizoenen dekbed of een apart zomerdekbed is dankzij de thermoculen niet meer nodig. Want warmteregulerende dekbedden met deze technologie zorgen namelijk elk seizoen voor dé juiste slaaptemperatuur voor jou.

Beddengoed met thermoculen

Ook eens slapen onder warmteregulerend beddengoed met ruimtetechnologie? De thermoculen hebben vaak de merknaam Temprakon® en/of Outlast®. Mocht je deze namen tegenkomen, dan weet je zeker dat je goed zit en echte gecertificeerde ruimtetechnologie in huis haalt. Meestal is het thermoregulerende materiaal maar aan één kant toegepast. Het is dus altijd handig om even op te letten bij het opmaken van je bed. Aan de actieve zijde zit eigenlijk altijd een extra label of stiksel, waardoor jij zeker te weten onder de juiste kant kruipt. En anders voel je het waarschijnlijk ook direct. Want als je even je hand houdt op de actieve kant merk je eigenlijk direct het koelende effect. Overigens heeft je lichaam altijd even tijd nodig om te wennen aan dit materiaal. De eerste nachten zal het daardoor best even onwennig aan kunnen voelen. Geef het echter een week en je zult zien dat je daarna beter slaapt als ooit tevoren!

Hoe was je beddengoed met thermoculen?

Dit beddengoed mag dan misschien geavanceerde technologie bevatten, je kan het gewoon wassen net als ieder ander dekbed of kussen. Heel vaak hoeft dit overigens niet, want vaak is regelmatig luchten en opschudden genoeg voor een fris bedje. Wil je een hoofdkussen of dekbed met thermocullen toch wassen? Gebruik dan een wasmiddel zonder enzymen.

Warmteregulerend beddengoed kopen?

Shop hier de speciale dekbedden en hoofdkussens met thermoculen van o.a. Temprakon, Zenzo en Silvana.

Warmteregulerende dekbedden »

Warmteregulerende hoofdkussens »

Vorig artikel
Actie 15 procent korting dekbedovertrekken
Volgend artikel
Hoe blijf je lekker slapen met warm weer? 5 Tips!