Ben jij romantisch ingesteld? 10 tips voor meer romantiek in jullie relatie

Ben jij romantisch ingesteld? 10 tips voor meer romantiek in jullie relatie

Is de romantiek in jullie relatie ver te zoeken? Geen paniek, je bent niet de enige; het merendeel van de Nederlanders is namelijk niet zo tevreden over de romantiek in zijn of haar leven. Dat blijkt uit een onderzoek van uitgeverij Harlequin waarin verrassende resultaten worden onthuld. Wij geven je een aantal tips om het vuur in je relatie weer aan te wakkeren!

Hunkering naar romantiek

Anno 2018 is romantiek zeker niet ‘uit’ of verleden tijd, maar kan het soms wel eens lastig zijn om daarin de juiste nuances te vinden. Uit het onderzoek van Harlequin blijkt dat bijna 70% van de respondenten romantiek verwarrend vindt. Men weet tegenwoordig niet meer wat als romantisch wordt beschouwd of wat bijvoorbeeld als te veel cliché wordt bevonden. Daarnaast geeft 85% van de ondervraagden aan dat zij meer romantiek in hun leven zouden willen. Tevens blijkt dat een op de drie Nederlanders vandaag de dag geen romantische gebaren maken. Waarom? Ze zijn onzeker en voelen zich er ongemakkelijk bij of denken dat hun gebaar afgezaagd zal overkomen.

Romantiek: hoe doe je dat in het digitale tijdperk van tegenwoordig?

Hoewel we tegenwoordig in een online wereld leven, lijkt het erop dat we nog steeds verlangen naar kleine romantische gebaren. Wat blijkt? Het hoeft niet groots of luxe te zijn, geen diamanten ringen of chique uitjes, maar met een traditioneel romantisch gebaar of een attente boodschap zijn we al hartstikke tevreden. Volgens onderzoek zijn een simpele knuffel en hand in hand lopen met je partner de meest romantische gebaren. Deze traditionele romantische gebaren zijn dus ook nu nog steeds erg populair. Maar hoe behoud je nu de passie in je relatie?

Top 10

  1. Knuffelen 55%
  2. Een verrassend cadeau kopen 50%
  3. Hand in hand lopen 41%
  4. Een spontane reis plannen 35%
  5. Een spontaan avondje uit organiseren 32%
  6. Een romantische wandeling 28%
  7. Ontbijt op bed 27%
  8. Diner bij kaarslicht 23%
  9. Je partner mee uit eten nemen 21%
  10. Een liefdesbrief schrijven 18%

Romantiek in de slaapkamer

Ook voor een beetje romantiek in de slaapkamer of een ontbijtje op bed deinst niemand terug. Bij Smulderstextiel.nl laten we je daarom zien hoe je van je slaapkamer de meest romantische plek in huis maakt. Sierlijk, zacht en rijke materialen; dat is typisch een romantische woonstijl. Leef je uit met zachte kleurstellingen, zoals dekbedovertrekken in pasteltinten of klassieke dessins en kies daarbij voor brocante accessoires. Hang wat decoratieve verlichting op om de slaapkamer wat knusser te maken. Leg wat extra kussens op bed om jou en je partner uit te nodigen om iets langer in bed te blijven liggen. Of kies voor een hemelbed met gordijnen of een doek van tule. Dit kun je ook gemakkelijk zelf maken. Verder passen bloemen altijd goed in een romantische woonstijl, wel wat cliché, maar bloemen maken een romantische slaapkamer toch wat specialer. Laat je inspireren door onze romantische dekbedovertrekken en laat de romantiek weer in je leven opbloeien.


Dus nu geen schaamte meer, ga aan de slag met onze tips en overlaad je partner met liefde en romantiek!

Vorig artikel
Fris ontwaken met Polydaun
Volgend artikel