De beste tip voor Moederdag: laat mama eens uitslapen

De beste tip voor Moederdag: laat mama eens uitslapen

Laten we eerlijk zijn: slaap, dat is toch het enige waar een moeder echt naar verlangt. Want dat het hebben van kinderen vermoeiend kan zijn, dat weten we allemaal. Maar wist je dat vrouwen met kinderen maar liefst 5 uur slaap verliezen per week? Die paar extra uurtjes in bed heeft mama dus echt wel verdiend.

Moeder zijn is vermoeiend

Hoe vermoeiend het moederschap werkelijk is, hebben onderzoekers aan de Universiteit van Queensland (Australië) nu daadwerkelijk bewezen. Uit het grootschalige onderzoek bleek dat moeders 5 uur minder slapen dan vrouwen zonder kinderen. Vrouwen met een kind jonger dan 1 jaar hebben de meeste kans om slaap te verliezen en dat slaaptekort wordt groter bij de komst van een tweede en nog groter bij een derde.

Heel de nacht feesten en dan nog meer slaap!

Uit datzelfde onderzoek bleek dat kinderloze vrouwen hele weken en nachten kunnen feesten en dan nog meer slaap krijgen dan een moeder. Maar goed dat er een Moederdag bestaat, zodat we alle moeders eens heerlijk kunnen verwennen met een paar uurtjes extra slaap. Al zegt een simpel rekensommetje dat een moeder zo’n 260 uur slaap per jaar moet inhalen. Hmm, dat gaat net niet lukken op één zondag per jaar.

En de papa’s dan?

Ook papa’s mogen de mama’s eens wat langer laten slapen. Het ouderschap is namelijk nog lang niet zo vermoeiend voor vaders. Een papa verliest zelfs maar 2 uurtjes slaap per week en slaapt dus altijd nog meer dan de mama. Plus Vaderdag is pas in juni, papa 😉

 

Ontbijtje op bed

Nadat mama is uitgeslapen, maak je haar helemaal blij met een ontbijtje op bed. Een lekker croissantje, glaasje verse jus d’orange en een lief kaartje erbij. Dat is nog eens fijn wakker worden! En mors je een beetje? Geen probleem. Met deze wastips is het beddengoed binnen no-time weer heerlijk schoon.

Mama, een hele fijne Moederdag!

 

Vorig artikel
Twee kinderen op één slaapkamer
Volgend artikel
Dekbed voor elk seizoen