Een passend dekbed voor elk seizoen

Een passend dekbed voor elk seizoen

Dekbed voor elk seizoen

Je hebt dekbedden in alle soorten en maten, maar welke past bij jou? Vanzelfsprekend slaap je in de zomer onder een ander dekbed dan in de winter. Na een snikhete dag kruip je niet onder een warm winterdekbed, maar geef je de voorkeur aan een zomerdekbed of zelfs alleen een laken. Ook je persoonlijke smaak heeft invloed onder wat voor soort dekbed je slaapt. In dit blog zetten we de verschillende types dekbedden op een rij zodat jij weet welk dekbed bij jou past.

Er zijn dekbedden passend bij ieder seizoen, deze hebben ieder hun eigen warmteklasse (variërend van warmteklasse 1 tot 4). Daarnaast zijn er ook 4-seizoenen dekbedden.

De verschillende type dekbedden hebben we hieronder opgesomd:

  • zomer
  • lente/herfst
  • winter
  • 4-seizoenen

Zomerdekbed

Een zomerdekbed is heerlijk licht en luchtig en geschikt voor de warme zomernachten. Een zomerdekbed heeft standaard warmteklasse 4, wat met name aangeeft dat het luchtig en koel aanvoelt. Het dekbed heeft in vergelijking met de andere types de laagste/minste warmte isolatie en is daardoor bij uitstek geschikt voor de zomermaanden of wanneer je het snel warm hebt in bed.

Bekijk alle zomerdekbedden

Dekbed voor het voor- en najaar

Een dekbed in warmteklasse 3 is de perfecte keus voor in de lente en de herfst. Als het niet meer super koud is, maar ook nog niet extreem warm. Dit dekbed is iets dikker dan het zomerdekbed en geeft zo toch voldoende warmte zonder dat je er meteen onder ligt te zweten. Dit type dekbed is ook perfect als het snel warm is in de slaapkamer.

Bekijk alle dekbedden met warmteklasse 3

Winterdekbed

Een winterdekbed heeft vaak warmteklasse 1 of 2 en is heerlijk warm. Warmteklasse 2 is perfect voor mensen die in de winter graag warm en behaaglijk willen slapen. Of als de temperatuur op de slaapkamer het gehele jaar door constant is. Warmteklasse 1 is het hoogst en dus perfect voor de koudste nachten waarin het vriest dat het kraakt buiten.

Bekijk alle dekbedden met warmteklasse 1 en 2

4 seizoenen dekbed

Met een 4 seizoenen dekbed heb je alles in één. Het dekbed bestaat uit twee delen, die je aan elkaar vast kunt maken met een rits- of knoopsluiting. De twee delen bestaan uit een dun en luchtig zomerdeel (warmteklasse 4) en een wat dikker herfst-/voorjaarsdeel (warmteklasse 3). Samen combineer je ze tot een dik en overheerlijk warm winterdekbed met warmteklasse 1. Zo heb je voor alle vier de seizoenen het perfecte dekbed voor de juiste temperatuur in bed.

Bekijk alle 4-seizoenen dekbedden

 

Een 4 seizoenen dekbed is veelal de voordeligste keuze, maar uiteraard ligt dat ook geheel aan de persoonlijke voorkeur. Wellicht ben je een enorme koukleum en kan het jou niet warm genoeg zijn of ga je voor een middenmoot warmteklasse 3 en leg je een plaid of bedsprei erop voor extra warmte.

Hou jij van een winter- of zomerdekbed? 

Vorig artikel
Volgend artikel
Satin d'Or Rafaella dekbedovertrek