De trends voor het voorjaar 2023

De trends voor het voorjaar 2023

Beddinghouse Milou dekbedovertrek

Als we naar buiten kijken laat de zon zich nog niet veel zien, maar officieel is de lente al begonnen. Tijd voor een frisse make-over in de slaapkamer, waar het winterse kleurenpalet weer plaatsmaakt voor frisse tinten en vrolijke details! Trends spelen natuurlijk altijd een grote rol in ons interieur, voor het voorjaar hebben we weer een drietal trends gespot die feilloos toegepast kunnen worden in de slaapkamer. Kijk je mee?

De woontrends voor 2023

We staan te popelen, laat het voorjaar maar komen! Na druilerige weken zijn we meer dan toe aan wat zonnestralen. Des te leuker om binnenshuis alvast de nieuwste trends toe te passen. Dit jaar zien we nog steeds veel warme, rustige tinten in de vorm van de Japandi trend. Een heerlijke stijl waar je uiteindelijk ook veel kanten mee op kunt. Ga je voor zachte vormen en verschillende aardetinten of combineer het met ruwere materialen en grovere structuren, binnen Japandi kan het allemaal. Breng je liever wat kleur aan in de slaapkamer, ga dan voor Vintage Folklore. Een prachtige mengelmoes aan prints en kleuren, met een vleugje vintage. De derde trend, Art Deco, is eigenlijk terug van weggeweest. De stijl uit de beginjaren ’20 met grafische vormen, luxe en charme krijgt een eigen invulling in 2023.

Voor ons Truste! Magazine mochten we binnenkijken bij Cindy Denekamp. Zij is dol op kleur en combineert graag allerlei prints en tinten met elkaar. Voor haar geen standaard stijl of tijdloos interieur, bij haar spot je sprankelende kleuren en veel vrolijkheid. Zij koos voor het Beddinghouse Vance dekbedovertrek in paars en roze tinten, een toffe toevoeging voor in de slaapkamer!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cindy (@cindydenekamp)

Japandi

We genieten al een tijdje van de Japandi trend, waarin de Scandinavische basis wordt aangevuld met Japanse invloeden. Hierin staat het warme, serene kleurenpalet centraal met beige, zand, wit en taupe. Maar ook ruwere materialen zoals beton en hout of natuurlijke invloeden van riet en wol komen hierin terug. De Japandi trend is niet alleen in de huiskamer een groot succes, ook in de slaapkamer zorgt het voor een warme, ontspannen uitstraling. Daarnaast kun je dankzij het ton-sur-ton palet met gemak je eigen draai geven aan deze populaire trend.

Trend Vintage Folklore

Een mooie mengelmoes aan kleuren en prints, dat zien we terug in de trend Vintage Folklore. Het is een gezellige boel waarin eigenlijk niets te gek is. Wil je graag printjes met elkaar combineren en daarnaast ook nog catchy kleuren gebruiken? Geen probleem! Vintage Folklore staat bol van de speelse details, maar natuurlijk ook met een vleugje vintage. Printjes van ’toen’ komen weer tot leven en dat maakt deze trend ontzettend leuk, vooral in het slaapkamerinterieur! Kleine ruitpatronen, paisley details en lieflijke kleuren spot je onder andere bij Pip Studio, Essenza en Beddinghouse.

Art Deco trend

De bekende stijl uit de jaren ’20 en ’30 siert weer de hedendaagse interieurs in woon- en slaapkamer. Donkere kleuren, grafische vormen en chique details kenmerken zich voor deze hernieuwde Art Deco trend. Merken als Beddinghouse, Essenza en At Home hebben zich laten verleiden door deze luxueuze stijltrend en hebben de nieuwe collectie voorzien van de nodige Art Deco elementen. Vanzelfsprekend allemaal in een eigentijds jasje! Geniet van prachtige kleurstellingen in bordeaux, donkergroen, blauw en terra, maar ook de banendessins en grafische details zorgen voor een speels en chique effect. Wil je ook graag een vleugje Art Deco toepassen in je slaapvertrek? We hebben een mooi moodboard gemaakt ter inspiratie!

Welke trend pik jij op dit seizoen? Laat het ons weten!

Vorig artikel
Walra Forever Cotton dekbedovertrek wit
Volgend artikel
Luay dekbedovertrek