Kayori viert het Kersenbloesemfeest in je slaapkamer

Kayori viert het Kersenbloesemfeest in je slaapkamer

Luay dekbedovertrek

Hanami of het Kersenbloesemfeest is een Japanse traditie waarbij mensen samenkomen in de natuur om de terugkeer van de lente te vieren. Om geluk te vinden in de kleine dingen uit het leven van alledag. Ook Kayori laat zich inspireren door de eenvoud en schoonheid van de natuur. Niet alleen in het ontwerp van de stijlvolle en kleurrijke dekbedovertrekken, maar zeker ook in de duurzame en verantwoorde productie. Ontdek hier verschillende natuurlijke katoenkwaliteiten om heerlijk onder weg te dromen!

Reguliere katoen vs. biologische katoen

Katoen is niet voor niets het meest gebruikte natuurmateriaal in de textielindustrie. De zachte en soepele katoenvezels laten de huid ademen en zorgen ervoor dat (transpiratie)vocht snel wordt afgevoerd. Daardoor geniet je onder de katoenen dekbedovertrekken van Kayori het hele jaar rond van een comfortabele, frisse en schone slaapomgeving. Katoenen beddengoed is bovendien van nature sterk en slijtvast, zodat je het gemakkelijk kunt wassen zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

De keerzijde van reguliere katoen is dat voor de productie veel water en bestrijdingsmiddelen vereist zijn. Dit is niet alleen slecht voor het milieu en de consument, maar ook voor de katoenboeren en -arbeiders. Om de impact op het milieu, de planeet, mens en dier tot een minimum te beperken kiest Kayori daarom bij voorkeur voor biologische katoen of organic cotton.

Voordelen van biologische katoen

In het kader van de duurzamheid kiest Kayori voor biologische katoen (of een mix daarvan met reguliere katoen). Doordat deze ecologische teeltmethode alleen gebruik maakt van natuurlijke meststoffen, pesticiden en insecticiden (zonder genetisch gemanipuleerde organismes) wordt namelijk enorm veel water bespaard. Bovendien zorgt die ervoor dat de bodem minder snel uitgeput raakt.

Beddengoed van biologische katoen is bovendien zachter en soepeler dan lakens van conventionele katoen. Doordat de natuurlijke vezels geen resten van giftige chemicaliën bevatten, zijn deze Kayori dekbedovertrekken bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van een gevoelige huid of allergieën.

Tenslotte zijn de katoenboeren zelf natuurlijk ook gebaat bij een milieuvriendelijke en duurzame productie. Nog afgezien van een gezondere en veiligere werkomgeving, wordt bij de verwerking van biologische katoen namelijk ook aandacht besteed aan betere arbeids- en leefomstandigheden voor de boeren en arbeiders, zoals een eerlijke beloning of een verbod op kinderarbeid.

Hida dekbedovertrek Kayori

Egyptische katoen

Ook met Kayori beddengoed van Egyptische katoen geef je jouw slaapkamer eenvoudig de uitstraling van een luxe hotelkamer. Kwaliteit, duurzaamheid en ultiem slaapcomfort zijn de sleutelwoorden voor dit hoogwaardige natuurmateriaal. Egyptische katoen is van oudsher bekend om zijn bijzonder lange en zuivere vezels die met de hand worden geplukt. Daardoor is deze katoensoort extra zacht en tegelijkertijd extra sterk en duurzaam in vergelijking met reguliere katoen.

De nieuwe Yamato dekbedovertrekken van Egyptische percale katoen staan dan ook garant voor ongekende zachtheid en frisheid. Dit fijne kwaliteitsmateriaal wordt bovendien alleen maar zachter naarmate je het vaker wast. Zonder dat de mooie kleuren verloren gaan natuurlijk!

Yamato dekbedovertrek

Om je beddengoed een chic randje te geven kun je natuurlijk ook kiezen voor een Giza overtrek van Egyptische katoen-satijn in sfeervolle effen trendkleuren. De hoge draaddichtheid van deze speciale weeftechniek geeft de zijdezachte stof bovendien een subtiele satijnglans.

Giza dekbedovertrek

Ontdek de duurzame collectie van Kayori

Gegarandeerd duurzaam

Om te garanderen dat de materialen die zijn gebruikt voor het beddengoed ook echt op een duurzame en sociaal verantwoorde manier zijn verbouwd en verwerkt, werkt Kayori nauw samen met verschillende internationaal erkende keurmerken.

Zo moet biologische katoen voldoen aan de strenge eisen en criteria van het internationale GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Deze voorwaarden hebben betrekking op het gehele productieproces: van het telen tot het spinnen, het weven, het verven van de katoenvezels en het afwerken van het beddengoed.

De OCS-certificering (Organic Content Standard) geeft aan dat een dekbedovertrek (gedeeltelijk) uit biologische katoen bestaat. Het keurmerk wordt toegekend op basis van de traceerbaarheid van de ruwe grondstof in het eindproduct en garandeert dat bij de teelt geen gebruik is gemaakt van synthetische gewasbeschermingsmiddelen, GMO’s of kunstmest.

In samenwerking met het internationale keurmerk Fairtrade zet Kayori zich in voor een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen, zoals goede lonen en arbeidsomstandigheden voor de katoenboeren en fabrieken.

Welk dekbedovertrek van Kayori past het beste bij jou?

Vorig artikel
Beddinghouse Milou dekbedovertrek
Volgend artikel
Beddinghouse Sunny dekbedovertrek